CHP merkezli batıcı elitist sınıf, 1950’den bu güne hiç Ak Parti yıllarında olduğu kadar uzun süre iktidardan yoksun kalmadı. Seçimlerle iktidara gelemeseler bile, oligarşik bürokrasi adı verilen devlet iktidarı ellerinde olduğu için dönem dönem kaybettikleri bir takım mevzileri, darbe sonrası ara dönemlerde yapılan düzenlemelerle yeniden tahkim ettiler ve 2000’li yılların başlarına kadar vesayetlerini bu şekilde devam ettirmekte pek zorlanmadılar.

O yüzden daha şu birkaç yıl öncesine kadar bu ülkede kendilerinin istemediği bir şeyin olmayacağına o kadar emindiler ki, son kertede bir elin kendilerine uzanacağından emin oldukları için çok kesin konuşabiliyorlardı. Ama bekledikleri o el bu defa uzanmadı, galiba hiçbir zaman uzanamayacak da.

Bu nedenle artık Ak Partinin seçim kaybedip gideceğinden öylesine bir ümitsizliğe kapıldılar ki, bir ekonomik kriz çıksın, sosyal patlama olsun, hatta dışarıdan bir müdahale olsun veya her ne olacaksa olsun, yeter ki bu iktidar gitsin diyecek kadar marazlı bir ruh hali içine düştüler.

Partiden istifa ettirerek İyi Parti’ye geçirdikleri milletvekilleri olayını bu perspektiften okumak gerek. Çok naçar durumdalar, denemedikleri yol yöntem kalmadı. Lider değiştiriyorlar olmuyor, sola kayıyorlar olmuyor, sağa dönüp hacı, hoca, hatta müftü transfer ediyorlar yine olmuyor. Hatta bir ara bütün bir tarihlerine ihaneti göze alarak, kurucu liderlerini mezarında ters döndüren o çarşaf açılımını dahi yaptılar ama hiçbiri çare olmadı, olmuyor. 

Şimdi önümüzdeki seçimde Türkiye yeni bir döneme giriyor, artık parlamenter sistem tarihe gömülüyor ve eski genel başkanlarının “olmaz, olmasın, oldurmayın diye adeta ins ve cinne yalvardığı o Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiliyor ki, bundan sonra bu zihniyet için iktidar olma hayali ebediyen okyanusa gömülüyor.

O yüzden son dakikada bir hamle yapıp, zaten seçime girmesinin önünde engel bulunmayan Meral Akşener’in önce seçime girmesini garantiye alıp, sonra cumhurbaşkanlığına aday gösterebilirsek, şu yüzde 49 oyu yeniden bir araya getirebilir de, üzerine bir puan daha ekleyebilir miyiz diye kendi vekillerini bile ağlatan böyle bir işe giriştiler.

Fakat bunun iktidar kanadında bu kadar paniğe yol açacağını herhalde kendileri bile tahmin etmemişlerdir. Muhalefet şimdi bunun tadını çıkartıyor. Uzun vadede bir işe yaramasa bile kısa günün kârıdır diye düşünüp, iktidarın öfkeli haline bakarak keyf oluyorlar. Hatta bu durumdan cesaret bile almışa benziyorlar ki, görüşme trafiğini hızlandırdılar..

Buna MHP’nin kızmasını, öfkelenmesini anlamak mümkün. En nihayetinde İyi Parti MHP’den ayrılmış bir parti ve seçime girmesi halinde en fazla oyu bu partiden alacaktır. Ama iktidar partisinin bu denli öfke duyması niye?

İyi Parti seçime girememiş olsa, velev ki seçime girememesi yasaların zorunlu kıldığı şartları taşımaması nedeniyle olsa bile, bu durum toplumda bir mağduriyet algısına neden olmayacak mı? O zaman da bunun faturası Ak Parti’ye çıkmayacak mı? Yıllarca vesayet rejimi tarafından partileri kapatılan, seçimlere girmelerine izin verilmeyen bir geleneğin mirasçısı bir parti bunun neye mal olacağını hesap edemiyor mu?

Muhalefet erken seçim hamlesine böyle bir karşılık verdi, hepsi bu. Buna bu kadar kızmaya, öfkelenmeye ne gerek vardı. Hem bunu yeni mi anlıyoruz, bu adamları yeni mi tanıyoruz, CHP’si, HDP’siyle, Perinçek’ten FETÖ’ye kadar muhalefetin tek derdinin Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak olduğunu, bunun için yapamayacakları işbirliği, başvuramayacakları yol olmadığını yeni mi anlıyoruz. Şeytan elini uzatsa bunlara, o eli öpmek için kuyruğa girerler. Yeter ki Tayyip Erdoğan’dan kurtulmanın bir yolunu göstersin.     

Şimdi bunların kuyruğuna Bahçeli’ye olan öfkelerinden dolayı İyi Parti, Ak Parti’ye karşı bitmek bilmeyen hasetlerinden dolayı da Saadet Partisi eklendi. Sorarsanız hepsi millet ve memleket sevdası ile hareket ediyor.

İyi Parti, milliyetçilik konusunda MHP’nin hangi eksiğini tamamlayacak? Ya da Saadet Partisinin gerçekleştirmek isteyip de Ak Partinin karşı çıktığı ne var? Herhalde bunlar da CHP gibi söz konusu Tayyip Erdoğan’ı tasfiyeyse, gerisi teferruattır diye düşünüyorlar. 

Omerkilic91@hotmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eylem taşıgil 2018-04-26 01:07:30

sizin chp muhalifliğinizden başka işiniz yokmu? Sürekli eleştiri hiç mi iyi bir şeyleri yok . ilahiyatçı prof vekil yaptılar müftüyü vekil yaptılar yetmez mi?

Avatar
haydar hopa 2018-04-26 01:05:24

yazdıklarınıza katılıyorum. muhalif olmama rağmen dürüst olmak insanlığımz gereğidir. Adil ve akıllı adamsınız. bizim chp ve saadet partisinin geleceğe dönük bütün ümit ışıklarını yok eden erdoğan sevilir mi ömer bey

Avatar
haydar ali 2018-04-26 01:25:04

Tayyip erdoğanın kabadayı konuşmalarına sinir oluyorum. ben olsam bende yaparım ancak sinir olduğum da bir gerçek. CHP nin 50+1 ile iktidarı bu dünya da mümkün değil öbür tarafta da parti ve iktidar yok.

Avatar
halil 2018-04-29 19:52:58

köşe yazmak avukatlık yerine milletvekilliği düşünün talep edin veya sizi talep etsinler. memlekette kaliteli kalibreli dürüst adil donanımlı bilgili ve bilge insanlara ihtiyacımız var. bunlar içerisinde siz de varsınız

Avatar
mustafa 2018-04-29 19:51:34

ömer milletvekili olmanızı arzu ediyorum. neden aday adayları içerisinde ve müracaat edenler içinde isminizi göremedim.

Avatar
ismail 2018-05-05 10:30:54

ömer bey aday adaylarına baktım. üzüldüm. inşaAllah adayların içinde isminiz açıklanır.