16 yıldır çağdaş kölelik yaşanıyor

Ahmet Bölükbaş, Saadet Partisi’nden Milletvekili adayı oldu. Bölükbaş neden aday olduğunu, hayalindeki Türkiye ve Çorum’u anlattı.

Ahmet Bölükbaş, 1968 tarihinde Çorum’da doğdu. İlkokulu, Orta ve lise öğrenimini Çorum İmam Hatip Lisesi'nde okudu. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okurken öğrenimini yarıda bırakarak Çorum’a döndü. Evli ve dört çocuk, bir torun sahibi olan Ahmet Bölükbaş, 1989 yılında Refah Partisi'nde siyasete ilk adımını attı. Refah Partisi ve Saadet Partisi'nin İl, Merkez ilçe kademelerinde çeşitli görevlerde bulundu. En son Saadet Partisi İl Başkanlığı görevini sürdürürken 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Saadet Partisi'nden birinci sıra Milletvekili adayı oldu. Ahmet Bölükbaş, Habercim19’da Elvan Yılmaz’la ‘5 Soru- 5 Cevap’ın konuğu oldu.

Neden adaysınız?

Bu teşkilâtta hiçbir zaman göreve aday olunmaz. Biz de görev istenmez verilir.

Milletvekili seçildiğiniz takdirde ilk icraatınız ne olacak?

Her yerde aynı şeyi söylüyorum. Memleketin çok büyük, ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve manevi problemleri var. En büyük problem kutuplaşma. Kutuplaşmaya neden olan engelleri ortadan kaldırıp Çorum’u kucaklama hareketini başlatacağız. İşin özü bu. Örneğin geçen yıl tüm partileri ziyaret ettik. Bize randevu vermeyenlere gitmedik. Randevu vermeyenlerin kim olduğunu söylemiyorum.

Saadet sol tandanslı partilerle daha mı iyi anlaşıyor?

Biz solla değil haklı olan her insanla anlaşırız. Oy hesabıyla hareket etseydik 40 yıldır iktidardık.

Çorum’un en büyük sorunu nedir?

Çorum’un en büyük problemi reel istihdamsızlıktır. İktidar partisinin önünde iş bulmak için uzun kuyruklar oluşuyor. 16 yıldır insanlara aynı manzara yaşatılıyor. Çağdaş kölelik. Böyle bir onurlu yaşam tarzı olmaz. 11 aylık Refahyol iktidarında asgari ücrete yüzde 100 zam yaptık. İşverenler tepki göstermedi. İsrafı önledik. Üretimi artırdık. İşverenler de para kazandı, mutluydular.

Millet ittifakı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Bu seçim sisteminin olmaması için çok uğraştık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi insanları kutuplaştırma hamlesiydi. Bu oyun şimdi ayaklarına dolandı. AK Partimiz, MHP’miz, CHP’miz hepsi bizim insanlarımız. Siyasette düşman değil rakibiz. Biz bu bakış açısıyla koalisyon veya ittifak kurarız.

Nasıl bir Çorum hayal ediyorsunuz?

Aileler, çocuklar mutsuz. 23 Nisan’da çocukların mutsuzluğu gözlerinden okunuyordu. Eğitim sisteminde batı kafası var. Bu sistemle aileler ve çocuklar nasıl mutlu olsun? Önce ahlâk ve maneviyat. Çorum ve ülke faiz ekonomisi altında inim inim inliyor. Millet İttifakı barajı sıfırladı o anlamda baraj kalktı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165