Yanlış kullanım yüz felci yapıyor

Uzmanlar sıcak havalarda araç içi klima kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu.

22 Temmuz 2018 Pazar 01:24
Yanlış kullanım yüz felci yapıyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Nurhan Şahinkaya, sıcak havalarda araç içi klima kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu. Şahinkaya, "Araç klimalarının soğuk şekilde yüzle teması yüz felcini tetikliyor. Sıcak havalarda soğuk çalışan klimaların yüzümüzle temasını engellemek gerekir" dedi.

DHA'nın haberine göre; Dr. Nurhan Şahinkaya, yüz felcinin, yüzün tek tarafındaki kasların kullanılamadığı rahatsızlık olduğunu söyledi. Dr. Şahinkaya, "Yüz felcine en büyük sebep soğuk havanın yüzle temasıdır. Bu hastalığın ilk ismi 'şoför hastalığı' olarak adlandırıldı. Yapılan uzun araştırmalar ve deneyimler göstermiş ki şoförler hep aynı taraftan yüz felci geçiriyor. Artık günümüzde araç sürücüleri camdan gelen rüzgarla değil de araçlarda bulunan klimalarla yüzlerini temas ettiriyorlar.Sıcak havalarda ise soğuk çalışan klimaları yüzümüzle temasını engellemek gerekir." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.07.2018 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165