Geçtiğimiz hafta sonu Çorum’un eğitimini ilgilendiren bölgesel bir sorun gündeme geldi.

Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu’na yeni bina yapılamayınca geçici olarak Tavukluk Hz. Ömer Cami üstünde inşaatı tamamlanan 16 derslikli okul binası tahsis edildi. Bahse konu kararın duyulmasının hemen ardından haliyle yansımaları oldu.

Hatırlatırsak, yaklaşık 1.5 yıl önce AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve İl Başkanı Mehmet Karadağ, Varinli Caddesi üzerinde bulunan Yıldırım Beyazıt İHO’yu ziyaret etti. Söz konusu okul yıllar önce ilkokul ve ortaokul olarak hizmet verirken de fizikî yetersizlik dillendiriliyordu zaten. Aynı sorun gündeme getirilince okulun yıkılarak yerine ihtiyaca cevap verecek daha modern bina yapılacağı sözü verildi. Okullar tatile girdikten kısa bir süre sonra söz verildiği gibi okul yıkıldı, hafriyat temizlendi. Özel İdare yeni okul yapımı için ihale tarihini bile belirledi.

Tam da o günlerde eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, Vali Necmeddin Kılıç ve işadamı hemşehrimiz Avni Çelik, Alaca ve merkezde bir programa katıldıktan sonra Yıldırım Beyazıt İHO bahçesinde inceleme yaptı. Yeni bir kararla Yıldırım Beyazıt İHO ile birlikte bazı okulların hayırsever işadamı tarafından yaptırılacağı açıklandı. Müteakiben farklı bir toplantıda bizzat sorumuz üzerine Vali Necmeddin Kılıç, Yıldırım Beyazıt’ın okul binasının eğitim sezonuna yetişeceği bilgisini verdi.

Günler, aylar geçti, yeni eğitim döneminin başlaması yaklaştıkça Yıldırım Beyazıt İHO velileri, öğrencileri ve öğretmenlerini haklı bir telaş sardı. Okul binasının yapımı konusunda somut bir ilerleme gözlenemiyordu.

Önceki gün Okul Aile Birliği Başkanı AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ı ziyaret etti, durumu özetledi, Karadağ Vali Kılıç’la görüştü. Yapılan istişare sonucunda Tavukluk’ta yeni yapılan okulun bir yıllığına geçici olarak Yıldırım Beyazıt İHO’ya tahsis edildiği kamuoyuna duyuruldu.

Olup biten gelişmelerden sonra şu sorular cevap bekliyor:

* Bu yıl Tavukluk’ta yeni ortaokula başlayacak öğrencilerin durumu ne olacak?

* Tavukluk’ta yapılan yeni ortaokul bir yıl sonra hangi statüde (ortaokul-İHO) eğitim verecek. Bölgede alan taraması yapıldı mı?

* Tavukluk’ta yeni ortaokula başlayacak öğrenciler 23 Nisan Ortaokulu’na mı kayıt yaptıracak?

* Ortaokul için 23 Nisan’a gidilecekse sınıf mevcudunun standartları aştığı belirtilen okulda ne gibi tedbirler alınacak?

* Fiziki durum nedeniyle çiftli eğitim yapan 23 Nisan Ortaokulu tekli eğitime geçebilecek mi?

* Bölgede ortaokul problemine çözüm bulunması için Atatürk Anadolu Lisesi arka bahçesine işaretlenen ortaokul ne zaman eğitime açılacak?

* Yıldırım Beyazıt İHO’nun yeni binası bir sonraki sezona hazır hale gelecek mi?

* Çorum’da 2019’da tekli eğitime geçiş hedefi ne ölçüde gerçekleşecek?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165