23 yaralı Filistinli daha geldi

İsrail saldırılarında yaralanan 23 Filistinli daha, tedavi edilmek üzere dün akşam askerî...

21 Ağustos 2014 Perşembe 13:22
 23 yaralı Filistinli daha geldi


İsrail saldırılarında yaralanan 23 Filistinli daha, tedavi edilmek üzere dün akşam askerî uçakla Türkiye'ye getirildi. Yaralılar, İstanbul'daki hastanelerde tedavi edilecek.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Gazze'deki saldırılarda yaralanan 23 Filistinli tedavi edilmek üzere AFAD'ın koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, TİKA, Türk Kızılayı ve Dışişleri Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye'ye getirildi. Yaralıları Sabiha Gökçen Havaalanı’nda Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile dün Çorum’da etkinlik ve ziyaretlere katıldıktan sonra İstanbul’a dönen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas karşıladı.

Yaralılar, ambulanslarla Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla tercüman görevlendirildi.

‘Türkiye’ye teşekkür ediyorlar’

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'ye getirilen 14'ü çocuk 23 Filistinli yaralıya ilişkin, "Türkiye'ye dua ve teşekkür ediyorlar. Bundan sonra da şartlar elverdiği müddetçe yaralıları getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, Filistinli yaralıların hastanelere sevkinin ardından gazetecilere açıklama yapan İşler, askeri uçakla 14'ü çocuk 23 yaralının getirildiğini söyledi. İşler, daha önce de üç seferde toplam 24 yaralı getirildiğini anımsattı.
Gazze'ye gönderilen yardımların durumuna ilişkin soruya İşler, Gazze’nin kuşatma altında olduğunu hatırlatarak şöyle yanıt verdi:

“Hava, deniz ve kara kuşatması var. Dolayısıyla iç piyasadan bunlar tedarik edildi. Şartlar elverdiği müddetçe de dışarıdan da yardımları ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Yardımlar bir şekilde ulaştırılıyor.”

Yaralılar askerî uçakla taşındı

23 yaralı Filistinliyi ve 23 refakatçisini Türkiye'ye getirmek üzere, Genelkurmay Başkanlığı'na ait bir uçak dün saat 07.05'te İsrail'e hareket etti.

Tel Aviv'den hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri 222. Filo Komutanlığına bağlı C-130 Herkül tipi askeri uçak, saat 22.00'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi.




(Tımetürk)

Son Güncelleme: 21.08.2014 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165