Ahıskalılar Türkiye'yi anavatan olarak görüyorum

Milletvekili Uslu, DATÜB 3. Olağan Genel Kurulu'na katıldı

06 Kasım 2017 Pazartesi 16:53
Ahıskalılar Türkiye'yi anavatan olarak görüyorum

Dünya genelindeki Ahıska Türklerini temsil eden, 9 ülkeden 70 delegenin katılımıyla gerçekleşen DATÜB 3. Olağan Genel Kurulu Kazakistan Almatı'da gerçekleştirildi. Kongreye; Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dış İşleri Bakanlığı Siyasi Genel Müdürü Büyükelçi Şefik Vural Altay, YTB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Suat Baldur ve çok sayıda davetli katıldı.

Başta Türkiye ve ABD olmak üzere Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna gibi ülkelerden tüm delegelerin katıldığı genel kurul toplantısında, genel başkanlığa üçüncü defa Ziyatdin Kassanov seçildi.

İlk iki kongrenin Türkiye'de yapıldığını anımsatan Kassanov, Kazakistan'ın tüm Türkler için ata yurdu olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev için "Türk dünyasının aksakalı" dediğini hatırlattı.

Kassanov, iki liderin yakın ilişkileri sayesinde devletlerarasındaki ilişkilerin de çok iyiye gittiğini kaydederek, geleceğin daha da güzel olacağını aktardı.

Kassanov, bugün vatandaşlık hakkı alabilmek için bekleme süresini geçen kişi sayısının tespit ettikleri kadarıyla 23 bini aşkın olduğunu belirterek, bunun daha çok olabileceğini bildirdi.

Türkiye'de yaşayan Ahıskalı sayısının 80 bine yaklaştığını kaydeden Kassanov, ancak bu sayının çok daha yüksek olabileceğini vurguladı.

Kassanov, "Türkiye, Ahıska Türkleri için inanılmaz şeyler yaptı. Çok mutluyuz. Türkiye bizim için çok ama çok farklı." dedi.

TÜRKİYE ANAVATAN OLARAK GÖRÜLÜYOR’

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, güçlenen ve büyüyen Türkiye'nin Suriyelileri ve Ahıska Türklerini kabul edebildiğini söyledi.

Ahıska Türkleri arasında siyasi birliktelik olmadığına dikkati çeken Uslu, yoğun olarak dünyanın 9 ülkesinde yaşayan Ahıska Türklerinin bir olması gerektiğini vurguladı.

Uslu, "Diplomatik başarı elde etmek için dernekler arası çatışmalar, yerini "güç birliği ve dayanışmaya" bırakmalıdır. Bu nedenle yeni bir vizyonla lobi faaliyetleri hız kazanmalıdır. Özellikle Ahıska’ya dönüş konusundaki farklı görüşler asla çatışma nedeni olmamalıdır” dedi.

Uslu, Türkiye'nin bu kapsamda yaptıkları faaliyetlerden bahsederek, "Türkiye, artık ana vatan olarak görülüyor. Bildiğimiz gibi Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Ukrayna’da can derdinde olan ailelerimiz silahlı çatışma ortamından alınarak, Erzincan’ın Üzümlü ve Bitlis’in Ahlat ilçelerimize yerleştirilmişlerdir. Bununla birlikte Hükümetimizin kararlarıyla ve kurumlarımızın çalışmalarıyla, vatandaşlık talepleri önemli ölçüde karşılık bulmuş ve diploma denkliği sorunları çözülmüştür. Bu çabalar ve çalışmalar için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetimizin yakın ilgisine müteşekkiriz" dedi.

DATÜB'ün Ahıskalıların yaşadığı siyasi lider boşluğunu doldurabileceğini dile getiren Uslu, Türkiye'nin Ahıskalılara her zaman sahip çıkacağını, onların her zaman yanında olacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 06.11.2017 22:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.