Çin'de oruç tutan 18 Uygur öldürüldü!

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Doğu Türkistanlı Müslümanlara orucu yasaklayan Çin...

25 Haziran 2015 Perşembe 11:16
 Çin'de oruç tutan 18 Uygur öldürüldü!


Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Doğu Türkistanlı Müslümanlara orucu yasaklayan Çin, yasağına bu yıl da devam ediyor. Çin'in yasağa uymayan Uygurlara operasyon başlattığı ifade edilirken, şu ana kadar 18 Uygur Türk'ünün Çin polisi tarafından öldürüldüğü belirtildi.


Doğu Türkistan'daki baskıcı politikalarıyla gündeme gelen Çin, Müslümanlara namaz ve oruç dahil İslam'a dair her şeyi yasakladı. Yasağa uymayan Müslümanlara operasyon düzenleyen Çin polisinin en az 18 kişiyi katlettiği belirtildi.


Reuters'ın Radio Free Asia'ya dayandırarak servis ettiği haberinde, Çin'in işgal altında tuttuğu Doğu Türkistan'ın Kaşgar şehrinde polisin en az 18 Uygur Türkünü katlettiği belirtildi. Çin polisi, Uygurlardan oluşan bir grubun polise bıçak ve patlayıcılarla polise saldırdığını iddia ettiği ve en az üç polisin öldüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada polisin saldırı düzenleyen Uygurlara karşılık vererek ilk belirlemelere göre en az 15 kişiyi öldürdüğü belirtildi.





www.internethaber.com

Son Güncelleme: 25.06.2015 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165