Çin’de sakal yasağı

Çin basını, Şincan bölgesinde bir Uygur'un sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı gerekçesiyle 6 yıl hapse mahkum...

30 Mart 2015 Pazartesi 11:31
 Çin’de sakal yasağı


Çin basını, Şincan bölgesinde bir Uygur'un sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı gerekçesiyle 6 yıl hapse mahkum edildiğini bildirdi. 

Ajansların haberine göre, China Youth Daily gazetesi, bölgenin güneyindeki Kaşgar’da görülen davada 38 yaşındaki bir Uygur erkeğin "sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı" gerekçesiyle 6 yıl, karısının ise "peçe takıp burka giydiği" gerekçesiyle 2.5 yıl hapse çarptırıldıklarını kaydetti.

Gazetenin haberinde, “2010 yılında erkek sakal bırakmaya, karısı da peçeyle yüzünü kapatmaya başladı” denirken, çok sayıda uyarının ardından yargılanan çiftin “huzur bozmak ve anlaşmazlık çıkarmak” suçundan ceza aldıkları belirtildi. Çin mahkemeleri, bahsi geçen muğlak ve geniş kapsamlı suç tanımına dayanarak sanıklar hakkında hapis cezasına hükmedebiliyor. 

Hong Kong merkezli South China Morning gazetesine göre, Uygur bölgesinde yetkililer tarafından son bir yılda sakal uzatılmasına karşı kampanyalar düzenleniyor. Kampanyalar çerçevesinde kadınlara başlarını örtmeme ve peçe takmama tavsiyeleri yapılıyor. (Tımetürk)




Son Güncelleme: 30.03.2015 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165