Çin’e geri dönen ölecek

Çin'in baskısından kaçıp Türkiye'ye gelmek isterken çeşitli ülkelerde yakalanan yaklaşık 6 bin Uygur Türkü...

04 Aralık 2014 Perşembe 15:37
 Çin’e geri dönen ölecek


Çin'in baskısından kaçıp Türkiye'ye gelmek isterken çeşitli ülkelerde yakalanan yaklaşık 6 bin Uygur Türkü, Tayland'dakilerle aynı kaderi paylaşıyor. Uygurlar, bulundukları ülkelerden Çin'e iade edilirse ölüm cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Yenişafak'ta yer alan habere göre; Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Başkanı Recep Akyol, Malezya, Tayland ve Vietnam’da 6 bin Uygur Türkü’nünTürkiye’ye gelmek istediğini söyledi. Çin’in baskılarından kaçarak bu ülkelere giden Uygurların ölümle burun buruna olduğunu söyleyen Akyol, “Uygur Türklerinin bir kısmı hapiste bir kısmı da ormanlık alanlarda yaşıyor. Bu durumu bilen bazı insan tacirleri ise yerlerini para karşılığında Çin’e bildiriyor” dedi.

ÇİN’E GERİ DÖNEN ÖLECEK

Çin hükümetinin Uygur Türklerini asimile etmek için baskı kurduğunu belirten Akyol, Uygur Türkleri’nin Çin’e geri dönmeleri halinde aileleri ile birlikte öldürüleceğini söyledi. Çin’in Uygurlara yaptığı zulmün artık resmiyet kazandığını kaydeden Akyol, “Bildiğiniz gibi Ramazan ayında oruç tutulması yasaklanmıştı. Aileler çocuklarıyla birlikte camiye gidip namaz kılamıyor. Başka ülkelere mülteci olarak giden Uyguların Çin’e dönmemeleri için Ramazan ayından bu yana sürdürdüğümüz bir imza kampanyamız var. Bu imzaları Birleşmiş Milletler’e gönderip mülteci olarak çevre ülkelere giden Uygurların Çin’e geri gönderilmemesini talep ediyoruz” diye konuştu.

AYLIK 40 EURO’YA SAVAŞIYORLAR

Çin’den Türkiye’ye gelen Uygurların ihtiyaçları arasında eğitim ve iş ihtiyacı öne çıkıyor. En büyük sıkıntının eğitim olduğunu ifade eden Akyol, mülteci Uygurların parayla kandırıldıklarını anlattı; “Çin’den göç eden Uygurlar aylık maaş bağlama ve savaş ganimetleri verme bahanesiyle tuzağa düşürülüyor. Aylık 40 Euro’ya Işid için Suriye’de savaşan Uygur Türkleri var. Bu insanların eğitilmesi gerekiyor.”




Son Güncelleme: 04.12.2014 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165