'Çorum havaalanını haketti'

Bilgi, Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği (BİKTUDER) Başkanı Hayati Çam,her yönüyle Çorum Havaalanını hakettiğini belirtti.

25 Nisan 2016 Pazartesi 12:58
'Çorum havaalanını haketti'

Bilgi, Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneği
 (BİKTUDER) Başkanı Hayati Çam,her yönüyle Çorum Havaalanını hakettiğini belirtti.


Bilgi, Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Derneğinin 30 Eylül 2015 ve 26 Ocak 2016 tarihlerinde Çorum’un hava alanı ihtiyacı ile ilgili basın açıklamaları yapıldığını belirten Çam, “Konu ile ilgili paydaşların ortak akıl ve ortak fayda da buluşmaları ve  bunun akabinde ortak yol haritasında faaliyete geçmesi beklentimizdir. Hava limanı Çorum ili İçin alternatif bir ihtiyaç değil zorunlu bir gerekliliktir.”dedi.


Konu ile ilgili açıklama yapan Çam, şunları ifade etti;


“İlimizde Hızlı Demiryolu yapım işi için imzalar atılmış, ancak 2019 yılına sarkmıştır.  Çorum ilimiz gerek nüfusu, sanayisi, turizmi, tarımı, ticaret hacmi, coğrafi konumu gibi bir çok yönüyle hava alanını hak etmiş bir ildir. İlimizin komşu illerden nüfus olarak kat ve kat fazla olması, sanayisinin bölgede ilk sırada olması, Turizm potansiyeli olarak ülkemize ciddi katkı yapabilecek seviyede olması, tarımsal açıdan ülkemize pek çok üründe kotasında üst sıralarda yer alması ve iç Anadolu Karadeniz ile doğu- batı Karadeniz ulaşım ağlarının içerisinde yer alması bunu desteklemektedir. 

Çorum Valiliğince hazırlanan Çorum Stol Tipi Havaalanı Değerlendirme Raporu Çorum için önemlidir, ancak hava alanı projesi gelecek için yapılmalıdır. Nüfus projeksiyonu ve bölgenin gelecek kalkınma planları ön görülerek projenin güncellenmesi ve geliştirilebilir olmasını beklemekteyiz.

Yine konu hakkında Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar açıklama yaparak STK ların bir araya gelmesini ve konu ile ilgili kampanya yapılması çağrısı yapmıştır. Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇESİAD) Başkanı Mehmet Karaca, Çorum Ticaret Borası Başkanı Ali Bektaş,  Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Muzaffer Yıldırım, hava alanı ile ilgili açıklamalar yapılmıştır. Gerekli duyarlılığı gösteren değerli meslek odaları ve dernek yöneticilerine dernek olarak teşekkür ederiz.

Çorum Baro başkanı Altan Akpınar tarafından yapılan kampanya çağrısı üzerine görüşmeler yapmak üzere Bilgi, Kültür ve Turizmi Geliştirme Destekleme Dernek başkanı Hayati Çam, dernek yönetim kurulu üyeleri Erdem Önal ve Yüksel Tavukcı toplantıya katılmıştır. Toplantıda önümüzdeki günlerde hava alanı konusunda yapılabilecek çalışmalar ele alınmıştır.”

Son Güncelleme: 25.04.2016 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.