Destek çağrısı

Çorum İHH Suriye için acil nakit, un, kuru gıda ve sıfır kıyafet yardımı çağrısında bulundu

21 Ocak 2018 Pazar 13:42
Destek çağrısı

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Suriye için insani yardım tırlarının hazırlandığını belirterek, halkın nakdi ve ayni yardımlarının Suriye’ye ulaştırılacağını, acil ihtiyaçların nakit, un, kuru gıda ve sıfır kıyafetten oluştuğunu bildirdi.

Özkabakçı’nın çağrısı şöyle; “Çorum’da bulunan Tüm STK’ları, cemaatleri, işadamlarımızı kurum ve kuruluşlarımızı hazırlamış olduğumuz insani yardım tırlarımıza destek olmaya davet ediyoruz.

Çorum İHH olarak Suriye savaşının başından itibaren, yaklaşık sekiz yıldır Çorum halkının yardımlarını mazlumlara ulaştırmaya devam ediyoruz, şu ana kadar İHH bünyesinde Suriye'ye on beş binden fazla insani yardım tırı ulaştırdık.

Suriye'de birçok güvenli bölgede çadır kamplar kurduk. Şu anda Hama’dan, Halep’ten ve diğer bölgelerden İdlip kırsalına ve Türkiye sınırına sığınan Suriyeli kardeşlerimiz için çadır kentler kuruyoruz ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.

Bir hafta önce Çorum İHH Olarak Suriye/İdlip’de yaptığımız yardım çalışmamızda Hama saldırılarından kaçıp canını kurtaranların, İdlip kırsalında hayata tutunmaya çalıştıklarını gördük. Gördüğümüz manzara bizleri dehşete düşürdü, bir çadırda otuz, kırk ailenin aynı ortamda kaldığına şahit olduk. Çocuklar, yaşlılar, kadınlar, yaralılar sizlerin desteğine daha fazla muhtaç hale gelmiş durumda. Çocukların akan gözyaşları, soğuktan titreyen bedenleri, kadınların umutsuz bakışları, yaşlıların yakarışları, hastaların feryatları, bu durumu kelimelere sığdıramıyoruz. Halen Suriye'de çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

Suriye’deki drama biz şahit olduk, saygı değer Çorum halkına iletiyoruz. Sizler de Allah için destek çalışması yaparak, çevrenizi bir şekilde harekete geçirin istiyoruz. Çorumda bulunan tüm STK ları, işadamlarını, cemaatleri, resmi ve resmi olmayan kurum ve kuruluşları hazırlamış olduğumuz İnsani Yardım Tırlarımıza destek olmaya çağırıyoruz. Bu sevap kervanına hep birlikte katılalım inşallah.

Çorum İHH olarak Suriye için hazırlamış olduğumuz İnsani Yardım Tırlarımızı Allah nasip ederse Şubat ayı içerisinde Suriye’ye ulaştıracağız. Nakit, un, kuru gıda ve sıfır kıyafetten oluşan yardım tırlarımıza tüm Çorumluların desteğini bekliyoruz.

İrtibat:

Çorum İHH Ofisi Üçtutlar Mah. Murat Evler 6. Sok. No:12 Çorum

0364 22426200538 8777655

Havale ile Albaraka Türk Çorum Şubesi İBAN: TR54 0020 3000 0251 7050 0000 01 (Suriye İbaresi Eklenerek

Son Güncelleme: 21.01.2018 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.