Emniyet’ten plaka uyarısı!

İl Emniyet Müdürlüğü, Amerikan Pres Plaka (APP) ve kabartma plaka konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

10 Ocak 2017 Salı 15:30
 Emniyet’ten plaka uyarısı!


İl Emniyet Müdürlüğü, Amerikan Pres Plaka (APP) ve kabartma plaka konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Emniyet Müdürlüğü, APP plaka takan, kabartma harf ve rakamları plakasına yapıştıran araç sahiplerine ve başka bir aracın tescil plakasını ikizleyen veya sahte plakayı orijinaline benzer araçta kullananlara cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü, “Art niyetli kişilerce masum insanların araç plakalarının benzerleri internet siteleri veya merdiven altı diye tabir edilen işyerlerinde bastırarak ikiz plaka oluşturulup bu plakaların orijinal aracın benzeri olan araçlara takılarak terör eylemlerinde kullanıldığı, bu tür plakalı araçların (PTS) Plaka Tanıma Sistemlerinin ikazları üzerine veya kollukça yapılan denetimlerde umulmadık zamanlarda durduruldukları, bu şekilde durdurulmalar zaman zaman vatandaşlarımızın mağduriyetlerine sebebiyet vermektedir” dedi. Emniyet’ten yapılan açıklama şöyle:


“Denetim yapan kolluk birimlerince APP plaka takan, kabartma harf ve rakamları plakasına yapıştıran araç sahiplerine 427 Türk Lirası trafik idari para cezası uygulanıp plakasını uygun duruma getirinceye kadar 7 (yedi) gün izin verilecek, bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenlere 876 Türk Lirası trafik idari para cezası uygulanarak araçları trafikten men edilecektir.


Başka bir aracın tescil plakasını ikizleyen veya sahte plakayı orijinaline benzer araçta kullananlara 5.191 Türk Lirası trafik idari para cezası uygulanarak araç trafikten men edilecek ayrıca bu kişiler, Türk Ceza Kanununun 204 üncü maddesinden haklarında işlem yapılmak üzere adli kolluğa teslim edilecektir.


Diğer taraftan tescilli bir aracı tescil ettirmeden trafiğe çıkaranlar ile tescilli olduğu halde aracını plakasız kullanan sürücülere 1.763 Türk Lirası trafik idari para cezası uygulanarak tescil plakası araç üzerine takılıncaya kadar araçları trafikten men edilecektir.


Denetimlerde vatandaşlarımızın kolluk kuvvetlerimize yardımcı olması, yukarıda belirtilen hususlara azami özen göstermeleri gerekmektedir.


Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destek sağlayan siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.” 


Son Güncelleme: 10.01.2017 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.