Ermenilere tokat gibi cevap

Lübnan'ın Trablusşam kentinde esnaf, bugün için ilan edilen 'soykırım tatilini' dükkanlarının...

24 Nisan 2015 Cuma 14:56
 Ermenilere  tokat gibi cevap


Lübnan'ın Trablusşam kentinde esnaf, bugün için ilan edilen 'soykırım tatilini' dükkanlarının önüne Türk bayrağı asarak boykot etti


Lübnan'da, 1915 olaylarının yıldönümü nedeniyle okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı. Lübnan halkının bir kısmı ise bu girişimlere karşı Türkiye'nin yanında durduklarını göstermek için evlerine Türk bayrağı astı. 


Lübnan Eğitim Bakanlığı'nın, bu cuma günü, özel ve resmi okulları "Ermeni Soykırımı" iddialarının anma yıldönümü nedeniyle kapanması yönündeki talebini Lübnan Bakanlar Kurulu kabul etmişti. Bugün okullar tatil edildi. Ermenistan'dan gelen bazı müzik grupları da bugün Trablusşam'da, anma için konserler verecekti.


Trablusşam kentinde yapılacak etkinlikler, halkın tepkisi üzerine iptal edildi. Ermeni müzisyenler etkinliğe katılmama kararı aldı. Ancak cumartesi ve pazar günkü etkinlikler ise devam edecek. 


Lübnan hükümetinin kararına karşı, Türkiye'nin yanında olduğunu göstermeke için kampanya düzenleyen Trablus halkı, Trablus kentinin 726 yıl önce 26 Nisan tarihinde Sultan El-Mansur Kalavun’un liderliğindeki Türk Memlukları tarafından yeniden inşa edildiğine işaret ederek, "Kentimizin inşasının yıldönümünde, tarihimizla alakası olmayan Ermeni iddialarını değil kentimizi yeniden inşa eden Türkleri hatırlamamız gerekir. Türkler bu kenti kurmasaydı burada bulunmazdık. Trablus şehrinin her yerine Türk bayrağı asma kampanyasına katılın ki, Türkiye ile olan ortak tarihimize yönelik iftiralara karşılık verelim" ifadeleriyle Türk bayrağı asılmasını istemişti. Esnaf bugün önceden açıkladığı gibi sokaklara, dükkanlara Türk bayrakları astı.(Dünya Bülteni)





Son Güncelleme: 24.04.2015 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165