Esed güçlerinin hedefi Türkmen bölgesi

Son günlerde Lazkiye'de Cebel-i Türkmen bölgesine hava saldırılarını yoğunlaştıran...

02 Temmuz 2015 Perşembe 13:21
 Esed güçlerinin hedefi Türkmen bölgesi


Son günlerde Lazkiye'de Cebel-i Türkmen bölgesine hava saldırılarını yoğunlaştıran Esed güçlerinin, on binlerce Türkmen'in yaşadığı Türkmen Dağı'na karadan saldırı öncesi yıpratma saldırıları yaptığı öne sürülüyor.


Esed rejiminin Suriye'deki Türkmen bölgesi Bayır Bucak'a saldırılarını son günlerde arttırdı. Bölgeye İran üzerinden nakledilen Şii militan haberlerinin hemen ardından başlayan savaş uçağı bombardımanının Keseb ve Lazkiye'den başlayacak olan bir kara harekatına işaret ettiği düşünülüyor.


Saray Saldırısı ile başladı


27 Haziran günü Saray bölgesindeki cephe hattının vurulmasıyla başlayan Esed rejimine ait savaş uçaklarının saldırı dalgası sürüyor. İlk saldırıda Türkmen Dağı'ndaki muhalif gruplardan Cebel-i İslam Türkmen Tugayı'ndan üç Türkmen genci hayatını kaybetmişti.


Bugün Murtlu, Kepir...


Son üç gündür kesintisiz şekilde Bayır - Bucak bölgesindeki muhalif Türkmenlere ait mevzileri bombalamaya devam eden Esed uçaklarının en son saldırısı bu sabah saatlerinde Murtlu, Kepir ve Gökdağ mevkilerine gerçekleşti.  Saldırıda yaralananlar Türkiye'ye geitirildi.


Türkiye angajman uyguluyor mu?


Suriye'de çatışmaların başlamasından ve düşürülen uçaktan sonra hükümetin aldığı angajman kararı Türkmen bölgesine yapılan son saldırılarda işletilmedi. Türkiye sınırına 6 km mesafede olan Murtlu bölgesine saldıran Esed uçaklarının angajman sınırı içinde bombardıman ve dönüş yapmalarına karşılık Türkiye sessiz kaldı. Türkiye'nin aldığı angajman kararında derinliğin 10 km olduğu belirtilmişti.(Tımetürk)




Son Güncelleme: 02.07.2015 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.