‘Halep için eylem planı başlatıyoruz’

Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, Halep için eğitim planı başlatacaklarını belirterek, ilk olarak, 9 Aralık (Cuma) saat 10.30’da yardım kuruluşları ile Eğitim Bir Sen Genel Merkezinde basın toplantısı yapıp çağrıda bulunacaklarını ifade etti.

07 Aralık 2016 Çarşamba 19:18
‘Halep için eylem planı başlatıyoruz’


Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, Halep için eğitim planı başlatacaklarını belirterek, ilk olarak, 9 Aralık (Cuma) saat 10.30’da yardım kuruluşları ile Eğitim Bir Sen Genel Merkezinde basın toplantısı yapıp çağrıda bulunacaklarını ifade etti.


Eşkil, İHH, Kızılay, Cansuyu ve Deniz Feneri’ne ‘20 TIR Un’ çeklerini teslim edeceklerin ve bütün teşkilatlarla illerde yardım seferberliği başlatacaklarını 9 Aralık/Cuma Namazı çıkışı tüm illerde il teşkilatlarının ‘Gıyabi cenaze namazı-akabinde basın açıklaması’ düzenleyeceğini, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde saat 11.00’da İstanbul’da Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüyüş ve basın açıklaması yapacaklarını, uluslararası kuruluşlara ve irtibatlı oldukları tüm emek örgütlerine ‘Duyarlılığa Çağrı Mektubu’ göndereceklerini, yardım TIR’ları ve araçlarla ‘Halep’e Yol Açın’ konvoyuna katılıp Halep’e doğru yola çıkacaklarını vurguladı

Tahir Eşkil, “Halep’te insanlık ölüyor, 300 bine yakın insan, kurşun isabet etmese bile açlıktan ölüyor. Vekâlet savaşları ölüm kusuyor. Halep bize bakıyor. Biz de Halep için harekete geçiyoruz. Beş aşamalı eylem planını Halep için başlatıyoruz” dedi.

'YETİM DUYARLILIĞIMIZ YÜZ BİNLERE ULAŞTI'


1992’de Bosna-Hersek’te başlayan yetim duyarlılıklarının yüz binlere ulaştığını ifade eden Eşkil, “Yeter mi? Yetmez! Tek bir yetim bile çaresiz, yalnız kalmışsa bunun vebali tüm Müslümanların boynundadır. Mevlana’ya demişler ki, ‘Hocam Konya’da birisi intihar etti.’ Cevap ibretlik: ‘Konya’da hiç mi Müslüman yoktu ki adam intihar etmiş.’ İşte yetim duyarlılığımız budur. Çeyrek asırdır, iki güzide kuruluş, Eğitim-Bir-Sen ve İHH olarak, soylu bir dayanışma içindeyiz” şeklinde konuştu.


'HER GÜN ONLARCA ÇOCUK ÖLÜYOR'


Eğitim-Bir-Sen olarak yola, “Her sınıfın bir yetimi, her öğrencinin bir yetim kardeşi, her ailenin bir muhaciri var” düşüncesiyle çıktıklarını belirten Eşkil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yetim Peygamberin yetimlerine sahip çıkalım. Yetimler, Allah'ın Resulünün emanetidir. Yetimlere yardım, aslında kendimize yardım etmektir. Dünyada her gün 10 bin çocuk yetim kalıyor. Her yıl 2,5 milyon çocuk kaçırılıyor. Her yıl 22 bin çocuk açlık nedeniyle hayatını kaybediyor. Irak’ta 5 milyon, Afganistan’da 3 milyonun üzerinde yetim var. Bosna-Hersekli ve Çeçenyalı yetimlerin akıbeti hâlâ bilinmiyor. Arakanlı yetimlere hâlâ elimizi uzatamıyoruz. Suriye gözümüzün önündedir. Her gün onlarca çocuk ölüyor, onlarcası yetim kalıyor. Dünyanın bir yerlerinde kurgulanan senaryoların bize maliyeti acı, zulüm ve ölüm. Dünyanın mazlum ve mağdur coğrafyalarındaki çocukların ve yetimlerin, daha rahat ve uzun yaşayabilmek için her türlü barbarlığı ve yamyamlığı meşru gören batılılar için organ kaynağı olmasını hangi vicdanla izah edebiliriz.”


'DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE İNSANLIK KÜRSÜLERİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ'


Dünyanın birçok yerinde yanan ateşlerin, yıkılan ocakların acısını içlerinde hissederek insanlık kürsüleri oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Tahir Eşkil, “Gürültü ve görüntü kirliliğine maruz kaldığımız bir zaman diliminde insanlığımıza dair değerleri anlatmak için böyle faaliyetleri çoğaltmaya çabalıyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak İHH ile paydaş olduğumuz ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi, tam da bu noktada, Müslümanlıkla yoğrulmuş değerlerimizin, irfanımızın bir sonucudur.” ifadelerini kullandı.


'BİR EL DE BİZ OLALIM'


Halep’te her gün yüzlerce insanın öldüğünü, onlarca çocuğun yetim kaldığını dile getiren Eşkil, mazlum ve yetimlerin çığlıklarının arşı salladığını söyledi. Savaşı çıkaranların timsah gözyaşları döktüğünü vurgulayan Eşkil, “Timsah gözyaşları dökenler, o yetimlere yaklaşıyorlar ve kendi inançlarını empoze ediyorlar. Silahlı kuvvetleriyle bomba yağdırıp ülkeleri işgal ederken, sivil kuruluşlarıyla yetimler üzerinden bir nevi köle devşiriyorlar. Batı merkezli çoğu yardım kuruluşunun, güç temerküzünün bir aracı iken, aynı zamanda köhne düzenin taşıyıcı aparatı olmaktan başka bir anlamı yok. Bu sistem tam da ‘kuzu postu giymiş kurt’ deyimiyle açıklanabilir ancak. Maalesef hakikat bu. Bunu hiç unutmayalım. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karıncanın iradesine sahip olmak gerekiyor. Bu ateş uzak değil. Bu ateş bizim evimizin içinde yanıyor. Yetimin yüzünü güldüremeyen bir ümmetin yüzü gülmez. Gelin, bir el de biz olalım. Fert fert insanlarımızı uyandırma vazifesini hep birlikte üstlenelim” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 07.12.2016 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165