Hayrettin Karaman'dan müthiş faiz çıkışı

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, faiz sistemini yerden yere vurdu: Sorumlusu aç gözlü müminler..

24 Ağustos 2013 Cumartesi 11:11
 Hayrettin Karaman'dan müthiş faiz çıkışı


İslam fıkıhı alanında Türkiye 'de en yetkin isim olarak gösterilen Yeni Şafak yazarı hemşehrimiz
Hayrettin Karaman, son yazısında, zenginleşmek için yapmadıkları kalmayanlara sitem etti, "Fakirler faize yöneliyorsa, sorumlusu aç gözlü müminlerdir" dedi.

KARAMAN'IN SON YAZISI

Tekâsür sûresinde Allah Teâlâ buyuruyor ki: 'Çokluk peşinde koşup yarışma sizi kabirlere varıncaya kadar oyaladı'.

"HAZ PEŞİNDE KOŞANLAR TAMAM DA İNANANLARA NE DEMELİ"

Hadi dünya hayatında, olabildiğince çoğu elde etmekten ve alabildiğine haz peşinde koşmaktan başka amacı olmayan imansızlar, kapitalistler, aç gözlüler bütün ömürlerini çoğaltmanın peşinde harcıyorlar, peki bu dünyayı ahiretin tarlası, imtihan yeri, emanet, gelip geçici bilen, böyle inanan (inandıklarını söyleyen) müminlere ne demeli; onlar da çoğaltmanın peşinde koşma bakımından ötekilerden geri kalmıyorlar!

Müminler fert ve cemiyet olarak bütün imkanlarını, Allah'a makbul bir kul olmanın, bu kulların kurduğu bir cemiyeti, bir medeniyeti, bir dünya düzenini insanlığa sunmanın peşinde olmalı değiller mi?

"NASIL MÜSLÜMAN OLUYORLAR!"

Bir karış toprak için insan öldürenler, biraz daha fazla kazanmak için insanları yoksullaştıranlar veya yoksulları süründürenler, alırken süzgeci geniş tutup verirken kılı kırk yaranlar nasıl Müslüman oluyorlar!

FAKİRLER FAİZE YÖNELİYORSA..

Birileri normal bir hayat için gerekli olan ihtiyaç maddelerini temin edemiyor, diğerleri fazlayı daha da artırmanın peşinde koşarken yokluk ve yoksulluk içinde harama el uzatmaya mecbur kalanların halini görmüyorlar. Bu durumda fıkıhçılar elbette 'zaruret kaidesine göre' fetva verecek, çaresiz kalanlar için ihtiyaç miktarı nesnenin -normal durumlarda meşru olmayan yollardan- temin edilebileceğini söyleyecekler; ama şurası unutulmamalıdır ki, insanları bu duruma düşürenlerden mutlaka hesap sorulacaktır!

Evet, zarurete düşen, ihtiyacını karşılamazsa sıkıntı çeken, hayatı normal olmaktan çıkan insanlar başka kapı kalmayınca faizli krediye de başvururlar; ama bunun günahı, servetlerindeki yoksul haklarını ödemeyenlerin boynundadır.

ELİNDE FAZLASI OLANLAR KARŞILIKSIZ YARDIM ETMELİ

Bir kimsenin meskene, yiyeceğe, giyeceğe, taşıta, tedaviye vs… ihtiyacı bulunduğunda elinde fazlası olanlar ona karşılıksız yardım etmelidirler. Bunlarla alış-veriş yapanlar müsamahalı davranmalı, ucuz ve gerekirse mümkün olduğu kadar az kâr ile vadeli vermelidirler.

"BUNLAR YAPILIRSA FAİZCİ BANKANIN KAPISI ÇALINMAZ"

Katılım bankaları darlık içinde olanlara mesken, araba vb. alıp sattıklarında, mümkün olan en az kâr ile işlem yapmalıdırlar.

Bütün bunlar yapıldığında hiçbir mümin, faizci bankanın kapısını çalmaz.

Elinde imkan olanlar vazifelerini yapmazlar da yoksullar, zaruret icabı faize veya başka bir mahzura el uzatırlarsa bunun da günahı, yoksulun halini görmezden gelerek 'servetine servet katma peşinde ömür geçirenlere' ait olacaktır.



Son Güncelleme: 24.08.2013 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdurrahim Balcı 2013-08-27 02:16:46

Hocanın kafası kıyak

banner165