İHH yapılamayanı yaptı, Arakan'a girdi

İHH Arakan'a girdi

27 Eylül 2017 Çarşamba 12:45
İHH yapılamayanı yaptı, Arakan'a girdi

İHH Myanmar hükümetinin baskıları nedeniyle girilemeyen Arakan’a girerek 3 bin 125 kişiye gıda yardımı ulaştırdı.

Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, İHH bünyesindeki sağlık ekiplernin Arakan sınırındaki kamplarda sağlık çalışmalarına geç saatlere kadar devam ettiğini,  başta yaralılar olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz muayene olup ilaçlarını alabildiğini bildirdi. 

Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı soykırımın devam ettiğini bildiren Özkabakçı, "Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve sıfırdan bir hayat kurmaya çalışıyor. Zulümden kaçmayı başaramayan Arakanlılar ise Myanmar askerinin ve Budist çetelerinin baskısı altında ya ölüme terk ediliyor ya da açlık ve sefaletle yaşamını sürdürmeye çalışıyor. 
İHH İnsani Yardım Vakfı ise Bangladeş’e göç eden mültecilere yaptığı yardımların yanı sıra Myanmar Arakan içlerine de yardım ulaştırıyor. Bugüne kadar yardım kuruluşlarının girmekte zorlandığı Arakan’ın iç kısımlarına yardım götüren İHH, ilk etapta 3 bin 125 Arakanlıya gıda yardımı ulaştırmayı başardı." dedi. 

‪Kabakçı, kendilerine yaşam hakkı tanınmayan Arakanlılar Bangladeş kamplarında tüm dünyanın yardımını beklediğini ifade ederek, Çorumlular'ı Arakan müslümanlarına yardıma çağırdı. 


Çorum halkı Arakan yardımlarını şu şekilde ulaştırabilir:


Arakan yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL bağışlayabilir.


Çorum İHH Ofisine gelerek (Üçtutlar Mh.  Muratevler 6. Sk. No:12 Çorum - Hz. Ali Camii Civarı).


EFT ile: Al Baraka Türk Çorum Şubesi IBAN: TR54 0020 3000 0251 7050 0000 01 (Arakan İbaresi Eklenecek).


Çorum İHH irtibat: 
0364 2242620 – 0538 8777655




Son Güncelleme: 27.09.2017 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.