İsrail’e yargıdan tokat

Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail’in savaş suçu işlediğini kabul etti.

07 Mayıs 2015 Perşembe 11:39
 İsrail’e yargıdan tokat


Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail’in savaş suçu işlediğini kabul etti.


Mavi Marmara Gemisi’nde bulunan tüm mağdurların dinlenmesine karar verdi


Mavi Marmara Davası Avukatlarından Av. Cihat Gökdemir, Uluslararası Ceza Mahkemesi Ön İnceleme Bürosu’na yaptıkları başvurunun kabul edildiğini belirterek, saldırı esnasında Mavi Marmara Gemisinde bulunan tüm mağdurların dinlenmesine karar verildiğini bildirdi.


Mahkeme kararını değerlendiren Gökdemir, daha önce mağdurlar adına yaptıkları başvurunun, mahkeme tarafından reddedildiğini hatırlattı.


Gökdemir, saldırının karasularında gerçekleştiği Komor Adaları‘ndan aldıkları vekâletle yeni bir başvuru yaptıklarını kaydederek, “Savcılık başvurumuzu inceledi ve ‘suçun ağırlık derecesinin olmamasından dolayı başvuruyu geri çevirdi ancak çok önemli tezlerimizi de kabul etti. Buna göre yetkililer, İsrail’in iddialarının aksine, geminin sivil ve gemide bulunanların silahsız olduğunu ve en önemlisi de İsrail’in savaş suçu işleyip, gemide bulunanları kasten öldürüp, yaraladığını kabul etti” diye konuştu.


Başvurularının geri çevrilmesi üzerine Ön İnceleme Bürosuna itirazda bulunduklarını anlatan Gökdemir, “Yaptığımız başvuruyu değerlendiren Ön İnceleme Bürosu, Mavi Marmara saldırısı esnasında gemide bulunan tüm mağdurların dinlenmesine karar verdi. Cevabı bize yolladılar. Çok önemli bir gelişme. Tüm Mavi Marmara mağdurları mahkemeye giderek, ifade verecek. Çıkan kararı da başsavcılığa iade edecekler” ifadelerini kullandı.


Gelişmenin çok önemli olduğunu dile getiren Gökdemir, “Şu ana kadar Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde böyle bir süreç yaşanmamıştı. Yani Mahkeme özetle İsrail’in savaş suçu işlediğini kabul etti. Bundan sonraki süreci de hep beraber göreceğiz” dedi.



Son Güncelleme: 07.05.2015 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.