Kardavi’ye yakalama kararı!

Interpol; Sisi Yönetimi'nin talebi ile Yusu el Kardavi hakkında arama kararı çıkardı.

07 Aralık 2014 Pazar 15:04
 Kardavi’ye yakalama kararı!


Interpol; Sisi Yönetimi'nin talebi ile Yusu el Kardavi hakkında arama kararı çıkardı.


Interpol, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Mısırlı Yusuf el Kardavi hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkardı. Bu kararı; Mısır'da darbe ile yönetimi ele geçiren Sisi Yönetimi'nin talebi doğrultusunda aldıklarını belirttiler.


Yusuf el Kardavi Katar'ın başkenti Doha'da yaşıyor. Interpol'un bu kararı; Katar Yönetimini zor duruma soktu.  


Kardavi; Mursi'yi darbe ile deviren Sisi yönetimine karşı çok sert açıklamalar yapmıştı.


Kardavi`ye atfedilen suçlar bölümünde ise, "Uluslararası suç işlenmesine teşvik ve yardım, mahkumların kaçmasına yardım, kundaklama, vandalizm ve soygun" ifadeleri yer alıyor.


İnterpol aynı zamanda İhvan liderlerinden Vecdi Ğuneym hakkında da yakalama kararı aldı.


Interpol: (International Criminal Police Organization - Uluslararası Polis Teşkilatı) Birleşmiş milletlerden sonra dünyanın ikinci büyük uluslararası örgütü. 190 üye ülkeye sahip ve merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunuyor.


Kırmızı Bülten: Bir tutuklunun ya da tutuklama emri çıkartılan kimsenin görüldüğü yerde tutuklanıp, iade edilmesini belirten bültendir. (incenews)








Son Güncelleme: 07.12.2014 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.