Mısır ordusunun Gazze düşmanlığı

Mısır ordusunun Gazze sınırında yer alan, yakıt ve mal geçişlerinin sağlandığı birçok tünele sabahın erken saatlerinde operasyon gerçekleştirdiği ve kaçak mallara el koyduğu bildirildi.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 15:57
 Mısır ordusunun Gazze düşmanlığı


GAZZE'YE GİDEN MALLARA EL KOYDU

Mısır askerleri Refah kentindeki bazı tünellere gerçekleştirdiği ani sabah baskınıyla Gazze'ye geçirilmek istenen malların yüklü olduğu kamyonlara el koydu.

Güvenlik güçlerinin tünel işçileri ile mal kaçırdıkları öne sürülen kişilere ateş açtığı, olayda yaralanan olmadığı ifade edildi.

Mısır Gazze sınırında İsrail'in 2007'de başlattığı ambargo nedeniyle Filistinliler'in gıda, yakıt, inşaat malzemesi gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere açtığı yüzlerce tünel bulunuyordu.

ONLARCA TÜNEL YIKILDI

Yakıt ve mal geçişlerinin sağlandığı birçok tünel, daha önce güvenlik sorunları nedeniyle süreli kapatılmıştı. Ancak Mısır ordusunun Temmuz başında başlattığı operasyonlarda şimdiye kadar onlarca tünel yıkıldı.

Mısır Ordusu, daha önce de Gazze sınırındaki birçok tünelin girişini kontrol altına aldığını açıklamıştı.

(Tımetürk)




Son Güncelleme: 24.07.2013 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165