Onlar acil yardım bekliyor

Çorum İHH'dan Arakan'a acil yardım çağrısı

12 Eylül 2017 Salı 13:04
Onlar acil yardım bekliyor

Çorum İHH, Arakan için acil yardım çağrısında bulundu.


Çorum iHH Başkanı Selim Özkabakçı, Çorumlu hayırseverlerin yardımlarını Arakanlı mazlumlara ulaştırmaya devam ettiklerini belirterek, Arakan için acil yardım çağrımızı yineliyoruz.” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın krizin başladığı günden bu yana Arakan’da toplamda 32 binin üzerindeki Arakanlı’ya acil yardım malzemesi ulaştırdığını belirten Özkabakçı, bölgede acil olarak gıda malzemeleri, ilaç ve tıbbı malzeme, branda, çocuk maması, elbise, hijyen ve yaşam malzemelerine ihtiyaç olduğunu aktarak şöyle devam etti:Bölgede bulunan yardım ekiplerimiz son olarak Unchiparang, Teknaf ve Cox's Bazar’da Naf Nehri’ni geçiş sırasında Bangladeş sınırına gelen Arakanlılara yardımlarını sürdürüyor. Bugüne kadar Arakan’dan Bangladeş’e geçen mültecilerin sayısı 180 bini aştı. Bizlerde Acil Yardım Çalışmalarımız kapsamında 3 bin aileye gıda paketi, 750 aileye mutfak ve yaşam malzemesi, 2 bin aileye barınma malzemesi olarak branda ve hasır, bin 500 aileye nakit para yardımı ile birlikte yine bin 500 kişiye de sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Ekiplerimiz ayrıca sınırı geçiş sırasında gelen insanları karşılayıp hazır gıda ve su gibi acil gıda malzemeleri ulaştırdı. Bağışçılarımızın destekleri ile inşallah bölgedeki faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz.”

İHH’nın, ayrıca Kurban 2017 çalışmaları kapsamında Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da toplamda 4 bin 550 adet hisse kurban keserek yaklaşık 180 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdığını bildiren Özkabakçı, hayırseverlerin, Arakan’da yaşanan kriz için bütün operatörden “ARAKAN” yazarak 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabileceğini duyurdu.


Hayırseverler Arakan yardımlarını şu şekilde ulaştırabilecekler


Çorum İHH Ofisine  giderek 
(Üçtutlar Mh.  Muratevler 6. Sk. No:12 Çorum - Hz. Ali Camii Civarı)

Havale ile:
Al Baraka Türk Çorum Şubesi IBAN: TR54 0020 3000 0251 7050 0000 01 (Arakan İbaresi Eklenecek).

Çorum İHH irtibat:
 0364 2242620 – 0538 8777655





 

Son Güncelleme: 12.09.2017 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.