Ramazan’da içki yarışması!

İşgalci Çin yönetimi Ramazan Ayı'nda Müslümanların dini inançlarına saygısızlıkta sınır tanımıyor.

25 Haziran 2015 Perşembe 15:56
 Ramazan’da içki yarışması!


İşgalci Çin yönetimi Ramazan Ayı'nda Müslümanların dini inançlarına saygısızlıkta sınır tanımıyor. Çin’in son işkencesi ise Ramazan’da bira içme yarışması.


Çin’in resmi Tengtağ internet sitesine göre İşgalci Çin yönetimi 21 Haziran Pazar günü Hoten vilayetine bağlı Niye ilçesinin Ruksiya kentinde Müslüman Uygurları şehir meydanına zorla topladı. Burada kurulan bir platformda bira içme yarışması düzenledi.


İlk kez düzenlenen yarışmanın adı da “Tuncı Kıtımlık Huşhal Piva İçiş Musabakası = 1. Mutluluk Veren Bira İçme Yarışması” olarak ilan edildi.


Yarışmaya Ruksiya kenti ve bağlı köylerden yaklaşık 100 kişi, 8 gurup halinde katılmak zorunda bırakıldı.


Çin yönetimi sözde yarışmayı “Modern Kültür ve Medeniyete Öncülük Etme Faaliyetinın Bir Ayrınıtısı” şeklinde açıkladı.


‘İçi ve Sigara Satmak Zorunlu’


Çin yönetimi geçen Mayıs ayında da lokanta, restoran ve gıda maddelerinin satışı yapılan dükkânlarda sigara ve içki satmayı zorunlu kılmış ve büyük tepki çekmişti.


Uzmanlar Ramazan ayında ilk kez düzenlenen bu çirkin yarışmanın Müslüman Uygurların kutsallarına hakaret ve aşağılama amacı ile yapıldığını bildirdi. Modernlik kisvesi altında dini ve etnik dönüştürmeyi amaçlayan Çin, ateizm temelli Çinlileştirme ve asimilasyon uygulamaya çalışıyor.







Son Güncelleme: 25.06.2015 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2015-06-25 20:21:56

bu haber yalan. akşam gazetesinden almışsınız. bu fotoğraf 2008 de çekilmiş bir foto. lütfen kargaları kılavuz edinmeyin akşam gazetesi gibi.

Avatar
aa @Ahmet 2015-06-26 08:41:16

kılavuzun g. hoca olmasından karga olması hep iyidir.