Sudan, Hocalı için ‘Soykırım’ dedi

Sudan Cumhuriyet Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde, Hocalı'da 1992...

09 Eylül 2014 Salı 12:31
 Sudan, Hocalı için ‘Soykırım’ dedi


Sudan Cumhuriyet Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde, Hocalı'da 1992 yılında yaşananların "soykırım" olarak tanındığı belirtildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Hikmet Hacıyev basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sudan Cumhuriyet Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde, 1992 yılında Karabağ'ın Hocalı kentinde yaşanan olaylarla ilgili kararın kabul edildiği belirtildi.


Hacıyev, komitenin kabul ettiği kararda, Hocalı'da yaşananların "insanlık suçu" şeklinde nitelendirildiğini ve "soykırım" olarak tanındığını söyledi.


HOCALI'DA NELER OLDU?


25 Şubat 1992'den itibaren Hocalı'ya saldırın Ermeniler, bölgedeki Sovyet ordusuna bağlı 366. Zırhlı Alayı'nın bütün araçlarını kullanarak şehri iki saat boyunca top ve tank ateşine tuttu.


Yoğun ateşe maruz kalan kasaba halkı, canını kurtarmak amacıyla dağlık ve ormanlık alanlara kaçmak zorunda kaldı.


Kasabanın dışında da silahsız, sivil halkı takip eden Ermeni güçleri, sivillere acımadı. Saldırıdan bir gün sonra ise hafızalardan yıllarca silinmeyecek "Hocalı katliamı" ortaya çıktı.


Resmi verilere göre, Hocalı katliamında savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti.






Dünya Bülteni

Son Güncelleme: 09.09.2014 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.