Suriyeli çocuklar haklarından yoksun

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi verilerine göre, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde Suriyeli...

24 Kasım 2014 Pazartesi 12:43
 Suriyeli çocuklar haklarından yoksun


İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi verilerine göre, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde Suriyeli 3 milyon çocuk haklarından yoksun. Savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü Suriye'de çocuklar yaşam mücadelesi veriyor.


İHH’nın, 4 yıldır Suriye'de savaş mağduru çocukları tehlikelerden korumak ve hayatta kalmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Selim Özkabakçı, “İHH Suriye Çalışmaları Ofisi Basın Biriminin elde ettiği verilere göre ülkedeki savaş nedeniyle kimsesiz kalan çocuk sayısı 500 bini buldu. Yaklaşık 3 milyon Suriyeli çocuk aileleriyle yaşadıkları toprakları terk etti, kamplarda hayata tutunmaya çalışıyor.” dedi.


Savaş, onların geleceğini çalıyor


Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle tüm haklarından yoksun bırakılan çocukların yaşama hakkının bile ellerinden alındığını kaydeden Özkabakçı, “Suriye'deki saldırılar nedeniyle birçok çocuk hayatını kaybetti, bir kısmı yaralandı ve sakat kaldı.


Suriye'de Halep, Şam, Humus, Hama, İdlib kentleri başta olmak üzere birçok bölgesinde saldırılar devam ediyor. Saldırılara maruz kalan çocukların psikolojileri de bozuluyor. Eğitim, sağlık, barınma gibi haklardan yoksun bırakılan çocuklardan bazıları, anne ve babalarını kaybetmenin üzüntüsünü de yaşıyor. Savaş, onların geleceğini çalıyor. İç savaşta 15 bin çocuk yaşamını yitirdi.


İHH İnsani Yardım Vakfı Reyhanlı ve Kilis’teki lojistik merkezlerle Suriyeli çocuklara sahip çıkmaya çalışıyor. Bu kapsamda Suriye’de eğitim kampları ve psikolojik destek evleri oluşturuluyor.” dedi.





Son Güncelleme: 24.11.2014 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.