Türkiye’den IŞİD operasyonu

Cerablus'dan gelen son dakika haberi sabah saatlerinde dünya gündemine bomba gibi düştü.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 10:54
Türkiye’den IŞİD operasyonu


Cerablus'dan gelen son dakika haberi sabah saatlerinde dünya gündemine bomba gibi düştü.

Türkiye'nin Cerablus'a düzenlediği operasyonu haber ajansları son dakika bilgisi olarak geçti. Yabancı yayın kuruluşlarının gündeminde de Türkiye var. Dış basında ortak fikir ise "Türkiye IŞİD'i silmek için operasyonda"... İşte dünya gündemine bomba gibi oturan Cerablus operasyonu ile ilgili gelen son dakika gelişmeleri

Reuters haber ajansı, 'Türkiye ve ABD'nin liderliğindeki koalisyon güçleri IŞİD'i Suriye sınırından silmek için operasyona girişti' diyerek haberi geçti.


AP: Türkiye Suriye sınırını IŞİD'den temzilemek için operasyon başlattı


Associated Press (AP), haberinde 'Türkiye Suriye sınırındaki kenti IŞİD'den temizlemek için operasyona başladığını ilan etti' ifadesine yer verdi.


BBC: Türkiye Suriye'de IŞİD'e karşı harekât başlattı


İngiliz yayın kuruluşu BBC, 'Türkiye Suriye'de IŞİD'e karşı harekât başlattı' manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı. BBC, Türk özel kuvvetlerinin ABD'nin başını çektiği hava operasyonunun desteğiyle Suriye'nin içine girdiğini aktardı.


New York Times: Türk ordusu Suriye’de IŞİD’i süpürmek için operasyon başlattı.


"Türk özel kuvvetleri IŞİD’e karşı  Suriye’nin kuzeyinde ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin de haberdar olduğu jet destekli bir operasyon başlattı. Türk yetkililer Çarşamba günü başlayan operasyonun Türkiye sınırında boyunca uzanan IŞİD militanlarını içerdiğini açıkladı."


Al Jazeera English: Türkiye Suriye Cerablus'ta IŞİD'e saldırıya katılıyor


Al Jazeera  ana sayfasından sunduğu habere 'Türkiye Suriye Cerablus'ta IŞİD'e saldırıya katılıyor' başlığını attı. Medya organı, savaş uçaklarının IŞİD hedeflerini bombardımana tuttuğunu aktardı.


CNN: Türkiye Suriye’de kitlesel anti IŞİD taarruzu başlattı


Türkiye Suriye’nin kuzayinde IŞİD karşıtı askeri operasyon başlattı. Amaç Suriye sınırı boyunca uzanan IŞİD  tehdidini terörden temizlemek.(Milliyet)

Son Güncelleme: 24.08.2016 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165