Ümmetin kurtuluşu vahdette

Çorum Gençlik Hareketi adına açıklama yapan Ufuk Mert, İsrail'e tepki gösterdi

09 Aralık 2017 Cumartesi 22:27
Ümmetin kurtuluşu vahdette

Çorum Gençlik Hareketi adına açıklama yapan Ufuk Mert, Amerika’nın Kudüs kararına tepkisini dile getirerek,  bölgede, kan, gözyaşı ve huzursuzluğun nedeninin İsrail olduğunu bildirdi.

İsrail’in işgal devleti olduğunu belirten Mert, başta Filistin olmak üzere; Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Myanmar’­­da zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını mesajını haykırdıklarını ifade etti.

İsrail’in birkaç gündür Filistin topraklarında kışkırtcı uygulamalara davam ettiğini kaydeden Mert, İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez.” dedi.

Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolunun Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçtiğini anlatan Mert, Hz Davut, Hz. Hazreti Süleyman, Hz Ömer ve Sehlahaddin Eyyub-i yönetimindeki Kudüs’ün her zaman huzur ve saadet bulduğunu hatırlattı.

Mert açıklamasında, “Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa’nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa’nın İslam’la kucaklaşması için haykırıyoruz Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Bütün dünya Müslümanları şunu artık anlamalıdır ki; İslam ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlik ve beraberlikte yani kardeşlik ve vahdettedir. Bütün İslam dünyası bu gerçeği artık görmelidir. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti.” dedi.

Son Güncelleme: 10.12.2017 00:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165