Uygur Türkleri’ne akıl almaz oyun!

Çin'in, 'Doğu Türkistanlılar teröristtir' suçlamasına kanıt oluşturmak için 5 bin Müslüman Uygur'u...

29 Haziran 2015 Pazartesi 13:19
 Uygur Türkleri’ne akıl almaz oyun!


Çin'in, 'Doğu Türkistanlılar teröristtir' suçlamasına kanıt oluşturmak için 5 bin Müslüman Uygur'u kaçak yollarla Suriye'deki savaşın içine attığı ortaya çıktı.


Suriye'de Esad rejimi ile muhalifler arasındaki çatışma 4'üncü yılı geride bırakırken Türkiyeüzerinden operasyonlardan bir diğeri de gün yüzüne çıktı.


Türkiye'nin Suriye'ye yaptırımına veto uygulayan ABD'nin Türkiye sınırında PKK'ya bağlı PYD'ye devlet kurdurma çabasına şimdi de BM'nin ikinci vetocu daimi üyesi Çin'in Doğu Türkistan planı eklendi. Mart-Haziran arası 4 ayda Hatay ve Kilis'te Suriye'ye geçmek isteyen 400'e yakın Doğu Türkistanlı yakalandı. Doğu Türkistan Dayanışma Derneği Genel Başkanı İsmail Cengiz, pasaportu ve hiçbir izin kağıdı olmayan Doğu Türkistanlıların Çin istihbaratı ile ortak çalışanTürkiye'deki insan kaçakçıları tarafından kandırıldığını söyleyip büyük oyunu deşifre etti.


3 BİN KİLOMETRE YOL GİDİYORLAR


Çin'de oruç tutmalarına bile izin verilmeyen, sebepsiz yere tutuklanarak büyük cezalara çarptırılan Doğu Türkistanlılar, Çin istihbaratı ve Türkiye'deki uluslararası insan kaçakçılarının başlıca hedefi oldu. Türk güvenlik birimleri son aylarda Suriye sınırından Doğu Türkistanlı 400 kişiyi geçişte yakalarken, büyük oyunu Doğu Türkistan Dayanışma Derneği Genel Başkanı İsmail Cengiz, "Türkistanlılar, Suriye'ye gidiyor. Uluslararası bir iş birliği var. İnsanlar iki türlü kandırılıyor. Çin'de zulüm gören daha kentsel yaşamda olan Doğu Türkistanlılara bundan sonraki hayatını Avrupa'da Batı ülkelerinde geçirmek ister misiniz diye temas kuruluyor. Köylerde yaşayan ve aşırı dindar olan, her türlü hayat şartından da uzak olan Doğu Türkistanlılar ise, 'Size Suriye'de yeni bir vatan vaat ediyoruz. 'Fatura yok, yiyecekleri biz vereceğiz' deniliyor. Bu insanlar 50'şerli gruplar halinde Çin'in içlerinden 3 bin kilometre mesafeyi hiçbir pasaportları ve belgeleri olmadanÇin güvenlik birimlerine takılmadan geçiyorlar." sözleriyle anlattı.


DOĞU TÜRKİSTANLILARIN GEÇİRİLDİĞİ GÜZERGAH


Cengiz konuşmasının devamında "Sonra Kamboçya sınırını da aynı şekilde geçiyorlar. Burada Çin istihbaratı, Doğu Türkistanlıları ikna eden Uygurlar ve Türkiye'deki uluslararası insan kaçakçıları devrede. Çin, bu gidişe göz yumuyor. Kamboyça ya da Vietnam'a geçenlere orada Türkiye'de uluslararası insan kaçakçılarının temin ettiği pasaportlar veriliyor. Malezya'ya geçiyorlar. Oradan da İstanbul'a geliyorlar. İstanbul'da gelinen yerZeytinburnu ve Sefaköy. Buradan da Hatay'a götürülüp, onun üzerinden Suriye'ye geçiriliyorlar." şeklinde konuştu.


UYGURLAR, TÜRKMENLERE KARŞI


Son dört ayda 400 Doğu Türkistanlının Türkiye tarafından Suriye'ye geçmeden yakalandığını, 4 yılda ise bu yolla Suriye'ye götürülen 5 bin Doğu Türkistanlı olduğunu söyleyen İsmail Cengiz, "5 bin kişi geldi 4 yılda. Bunlar dindar insanlar. Muhaliflere katılanlar oldu. Halep'te ise 500-600 Doğu Türkistanlı grup Esad güçlerinin yanında. Karşılarında ise Bayırbucak Türkmenleri var. Mesafe 300-400 metre. Son aldığımız bilgi bu." dedi


ÇİN, TÜRKİYE'Yİ SUÇLAYACAK


Çin'in amacının Uygurları teröristlikle suçlamak olduğunu anlatan Cengiz, "Nasıl ki Avrupakendi fanatiklerinden Türkiye'ye gelmelerini sağlayıp sonrasında ise 'Türkiye, Suriye'ye insan götürüyor' dediyse aynısını Çin yapacak. 'Doğu Türkistanlı teröristler Suriye'de terör yaptılar.' diyecek" uyarısında bulundu.


BİR HAFTADA 35 UYGUR ÖLDÜRÜLDÜ


Çin'in Doğu Türkistan bölgesinde Uygur Müslümanlarına yönelik katliamı durmak bilmiyor. Geçtiğimiz hafta Kaşgar'dan gelen 25 Müslüman Uygur'un ölüm haberinin ardından haftasonu da Aksu iline bağlı Kuçar şehrinden bir katliam haberi geldi. Kuçar'ın Uça bölgesinde bir polis kontrol noktasında en az 10 Müslüman Uygur'un Çin işgal polislerince öldürüldüğü belirtildi. Müslüman öğrenci, öğretmen ve memurlara oruç tutmanın yasak olduğu, yasağa uymayanların para cezası verildiği ya da hapse atıldığıUygur bölgesinde, Uygurlara zorla içki içirildiği, yemek yedirildiği ve yine oruçlarının bozulması için içki festivalleri tertip edildiği ifade edildi. Ramazan'ın başladığı ilk günlerde Pekin yönetiminin Uygur halkının yaşadığı bölgelere yönelik bir genelge göndererek dükkanlarını zorla açık tutmalarını istediği ve yemek yenilen mekanlarda en az 5 çeşit içki bulundurma zorunluluğu getirdiği de gelen bilgiler arasında.




Son Güncelleme: 29.06.2015 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165