Vekillerin eylemi ses getirdi

Türkiye Filistin Dostluk Grubu'nun çağrısı ile Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleştirildi ve...

18 Temmuz 2014 Cuma 14:34


Türkiye Filistin Dostluk Grubu'nun çağrısı ile Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleştirildi ve önceki akşam Meclis genel kurul çalışmalarına ara vererek İsrail zulmünü protesto etmek için milletvekilleri meydana indi. 


Türkiye Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım'ın girişimleri ile başlatılan eylem yurtta olduğu gibi özellikle Arap ülkelerinde büyük yankı uyandırdı. Normal yayın akışlarını kesen birçok Arap TV'nin canlı yayınlarla Türkiye'ye bağlanarak milletvekillerinin siyonist Elçilik önündeki boykot çağrılarını aktardığı öğrenildi. 


Türkiye'den gerek milletvekilleri, gerekse milletin verdiği tepkinin Batı Şeria,Kudüs, Ramallah ve Gazze bölgesinde büyük heyecan yarattığını kaydeden Dostluk Grubu Başkanı Murat Yıldırım; "Ümmet bizimle. Biz ümmetle dayanışma içinde Filistinli kardeşlerimize sahip çıkacağız. Türkiye tarihinde ilk defa oldukça anlamlı bir yürüyüş ve eyleme imza attık. Parlamentodan yüzlerce milletvekilimiz bu yürüyüş ve açıklamaya destek verdi. Bundan böyle boykot ise boykot, canlı kalkan olmaksa canlı kalkan olmak. İsrail'e karşı her yerde her zeminde haykırmaya ve İsrail zulmünü açık etmeye devam edeceğiz. Bu zülme gözlerini kapatan BM, ABD, AB ve dünyanın diğer ülkelerini de kınıyor ve protesto ediyoruz. Bu örgüt ve devletler bilmedir ki, dökülen her kan onların üzerine de sıçramaktadır. Gözleri açık yitip giden her yavrucağın, her ananın ahı onları da bulacaktır. " dedi.






Son Güncelleme: 18.07.2014 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.