15 üniversite burada

“Üniversitesi tanıtım ve tercih günleri” başladı.

19 Kasım 2018 Pazartesi 22:44
15 üniversite burada

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ünilook Türkiye işbirliğinde düzenlenen “Üniversitesi tanıtım ve tercih günleri” başladı.

Tanıtım toplantısında bir açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, geçmişte tercih dönemlerinde imkanı olan okullar, öğrenciler, velilerin izin alıp üniversitelere gidip incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, “Şimdi ister imkanı olsun, ister olmasın 2023 vizyonuna uygun bir şekilde doğru tercih yapabilme, doğru kararlar alabilme ülkemize hizmet noktasında üniversitelerimiz geliyorlar öğrencilerimizle burada buluşuyorlar. Doğru tercih noktasında öğrencilerle iletişim halinde oluyorlar.

Belediye Başkanı Zeki Gül de, 15 üniversitenin Çorum’a gelmesi çok önemli olduğunu söyledi.

Geçmişte üniversite sınavlarına Ankara’da girdiklerini anlatan Başkan Gül, “Üniversite bizim için hayal gibi bir şeydi. Tercih noktasında da anne ve babamız nereyi isterse orayı tercih ederdik. Sevgili öğrenciler ülkemizin şuandaki durumunu çok iyi bilmemiz lazım. Ona göre çalışmamız lazım. Ülkemizin ilerlemesi ve gelişmesi için içerdeki ve dışarıdaki düşmanları çok iyi tanımamız lazım. Ona göre kendimizi çok iyi yetiştirmeliyiz” ifadelerini kulandı.

Konuşmaların ardından Üniversitesi tanıtım ve tercih günleri” açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri ve öğrenciler üniversitelerin stantlarını gezerek bilgi aldı.

İHA

Son Güncelleme: 20.11.2018 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165