1900 çocuğa eğitim desteği

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) için hazırladığı ‘Gönül Köyü’ projesi kapsamında Şanlıurfa ve çevre köylerinde 1900 çocuğa eğitim desteği verilecek.

22 Temmuz 2013 Pazartesi 19:13
 1900 çocuğa eğitim desteği


Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın ‘Gönül Köyü’ adlı SODES projesi Temmuz 2013 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilerek, hibe almaya hak kazandı. TEGV'in Şanlıurfa'da bulunan Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı tarafından hayata geçirilecek proje kapsamında, TEGV gönüllüleri 7 köy okuluna giderek her okulda yaklaşık 1 ay süreyle çocukların okuma becerilerini, grup çalışmalarına aktif katılımlarını, yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri kısa süreli etkinlikler ve kültürel/sanatsal faaliyetler gerçekleştirecekler.

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile 16 Eylül 2013 - 15 Haziran 2014 tarihleri arasında hayata geçirilecek ‘Gönül Köyü’ projesi ile Şanlıurfa’ya bağlı köylerde bin 900 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Her okulda birer kitap değişim noktası adıyla kitaplık kurulacak ve okul mevcuduna bağlı olarak her çocuğa bir kitap verilecek. Çocukların, öykülerini okudukları yazarlarla tanışmaları için, seçilen bir okulda çocuk-yazar buluşması gerçekleştirilecek.




Son Güncelleme: 22.07.2013 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.