3 D yazıcılar müfredata girdi

HİTÜ Mühendislik Fakültesi'nde 3 D yazıcılar ders müfredatına girdi.

19 Ağustos 2018 Pazar 01:23
3 D yazıcılar müfredata girdi

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri için “Üç Boyutlu Yazıcı İle Üretim Teknikleri” dersi müfredata alındı.

Sanayide yaygın olarak kullanılan 3 boyutlu yazıcılar; polimer ve metal ürünlerin üretiminde kullanılan yazıcılar. Bu tip makineler ülkede %79 oranında prototiplemede kullanılıyor. SLS ve SLM makineleri, metal ürün imalatında kullanılan en yaygın 3 boyutlu yazıcı çeşitleri. Günümüzde yapılan katmanlı üretim teknolojisi ile ilgili Ar-Ge çalışmaları genellikle metal parçaların üretiminde yoğunlaşıyor.

Ülkede mevcut 3 boyutlu yazıcı pazarı ağırlık olarak yurtdışı menşeili ürünlerden oluşurken, önümüzdeki günlerde yerli markaların pazardan makul bir düzeyde pay alacakları ve bu payı önümüzdeki yıllarda artıracakları tahmin ediliyor.

Günümüzde endüstriyel ve mimari tasarımlarda, inşaat mühendisliğinde, otomotiv sanayiinde, havacılık ve uzay endüstrisinde, tıp ve dişçilik sektöründe ve küçük ev aletlerinin yapımında kullanılan bu teknolojii, Mühendislik Fakültesi öğrencilerine ders olarak sunulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.