3 dakikada en az 90 kelime

Halk Eğitim Merkezi’nde hızlı klavye kullanımı kursu düzenleniyor.

13 Temmuz 2018 Cuma 00:23
3 dakikada en az 90 kelime

Halk Eğitim Merkezi’nde Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanında açılan kursa katılan kursiyerler için 72 saatlik “Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı Kursu” ve 108 saatlik “Standart Türk Klavyesi Kursu” programları uygulanıyor.

Uygulanan Kurs Programı sonucunda; F Klavyede on parmak ile resmi yazı ve dilekçeleri hızlı ve yanlışsız yazma becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Hızlı Klavye kullanma becerisi; küçük veya büyük ölçekli işletmelerde, resmi ve özel kurumlarda, Adalet Bakanlığı’na bağlı zabıt katipliği, icra katipliği, CTE katipliği alanlarında, ayrıca adli katiplik sınavlarının zorunlu tutulan uygulaması olarak biliniyor. Bu sınavlarda adaylardan 3 dakikada en az 90 doğru kelime yazmaları isteniyor.

Hızlı Yazı, Süreli ve Sesli Metinler, Tuşları Doğru Kullanma, Yazı Yazma dersleri yer aldığı Bilgisayarda Hızlı Klâvye Kullanımı kurs programına katılan bireylerde; kurallara uyma, sabır, sorumluluk, saygı, hoşgörü, nezaket, yardımlaşma, duyarlılık gibi değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedefleniyor.

AŞÇI YARDIMCISI KURSU

Halk Eğitim Merkezi’nde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında açılan Aşçı Yardımcısı Kursuna katılan kursiyerlere 450 saatlik ders programı uygulanıyor.

Aşçı Yardımcısı kurs programını bitiren bireylerin başlıca; besin öğelerini ve besin gruplarını dikkate alarak porsiyon miktarlarını tespit etmek, hijyen kurallarına ve işlem sırasına göre elde ve makinede bulaşık yıkamak ve bulaşık sonrası çöpleri atmak, sebzeleri hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak pişirmeye hazırlamak, uluslararası pişirme usullerine göre sebze garnitürlerini çeşitli tekniklerde pişirmek, reçetesine uygun şekilde istenilen kıvam, renk, lezzet, görünüme sahip dünya ve Türk mutfağına özgü yemekler pişirmek, reçetesine uygun şekilde uluslararası özel çorbaları pişirmek gibi için gerekli bilgi ve beceriye sahip olması amaçlanıyor.

Kursiyerler Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği, Besin Öğeleri ve Besin Grupları, Hijyen ve Sanitasyon, Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı, Sebzeleri Pişirmeye Hazırlama, Sebze Garnitürleri, Fond ve Temel Çorbalar başlıklarından oluşan modüllere göre toplam 450 saat ders görüyorlar.

Alan öğretmenleri tarafından uygulanan kurs programı ile kursa katlan bireylere sorumluluk, doğruluk ve dürüstlük, ahlak, çalışkanlık, sabır, nezaket gibi değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedefleniyor.

Son Güncelleme: 13.07.2018 00:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.