30 kentle birlikte Çorum’da yapıldı

YÖKDİL sınavı 3 il merkezi ile birlikte Çorum'da yapıldı.

18 Mart 2018 Pazar 10:54
30 kentle birlikte Çorum’da yapıldı

Yükseköğretim tarihinde ‘alana özgü’ dil yeterliliğini belirlemeye yönelik sınav olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nın dördüncüsü, ülke genelinde 30 il merkezi ile birlikte dün Çorum’da da tek oturum halinde gerçekleştirildi. YÖKDİL Sınavı ilk kez geçtiğimiz yıl yapılmıştı.

YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzehlenirken, Çorum’da bu sınava yaklaşık 750 aday katıldı.

YÖKDİL SINAVI

YÖKDİL Sınavı, mevcut Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (YDS) yanında, adayın alanındaki (Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor. Bu sınavla birlikte YDS yapılmaya devam edilirken, adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacak.

Sınava başta yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.

Son Güncelleme: 18.03.2018 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165