3+1’e geçişe hazırlık

‘Meslek Yüksekokullarında 3+1 Modelinin Uygulanması’ konusunda bilgilendirme yapıldı

11 Ocak 2018 Perşembe 17:17
3+1’e geçişe hazırlık

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Erol Olçok Konferans Salonunda ‘Meslek Yüksekokullarında 3+1 Modelinin Uygulanması’ konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Rektör Alkan, “Meslek Yüksekokullarında 3+1 Modelinin Uygulanması”nın kazandıracağı avantajları ve olumlu dönüşlerin olacağını değerlendirirken, aynı zamanda karşılaşılabilecek sorunların olabileceğini de belirtti. İlk kez yapılan uygulamalarda sorunlarla karşılaşmanın doğal olduğunu ancak bunların zamanla üstesinden gelinebileceğini belirten Alkan, söz konusu modelle öğrencilerin işyerinde eğitimle istihdamlarının sağlanacağını, gerek öğretim elemanlarımızın varsa uygulama alanındaki gerekse firmaların da bilgi eksikliklerinin tamamlanmasını sağlayacağını sözlerine ekledi.

“Meslek Yüksekokullarında 3+1 Modelinin Uygulanması”yla 4 yarıyıl boyunca verilen derslerin bu modelle 3 yarıyılda verileceğini ve öğrencilerin yaklaşık 16 hafta da eğitimlerini firmalar da tamamlayarak mezun olacaklarını belirten Prof. Dr. Alkan, yapılacak her işte inancın çok önemli olduğunu dile getirerek böylelikle öğrenci ve öğretim elemanının artık sahaya çıkacağını ve ilgili sektörlerle bir araya gelerek öğrencilerin eksiğini gidermeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Alkan, “Bu eğitim konseptiyle Meslek Yüksekokullarımızdaki öğrencilerimizin eğitimlerinin belirli bir kısmını kamu ve özel sektör olmak üzere çeşitli sektörlerde yer almaları açısından 3+1 Modeli büyük önem arz etmektedir. Model, meşakkatli ancak bel kemiği TSO olmak üzere SİAD’lar ve işverenlerimizle bu işin üstesinden hep beraber geleceğiz. İşleyeceğine inandığım güzel bir model. Omuz omuza verirsek bu işi de yaparız.” dedi.

Alkan konuşmasının ardından öğretim elemanları ile modelle ilgili istişarede bulundu.

Sakarya Üniversitesi’nden konuk akademisyen de modelle ilgili bilgiler verdi.

Son Güncelleme: 11.01.2018 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165