330 öğrenci akıl oyunlarında yarışıyor

Çorum Belediyesi'nin düzenlediği ‘1. Dahi Beyinler İlkokul ve Ortaokullararası Zeka ve Akıl Oyunları Yarışması’ başladı.

15 Ocak 2015 Perşembe 15:53
330 öğrenci akıl oyunlarında yarışıyor


Çorum Belediyesi'nin düzenlediği ‘1. Dahi Beyinler İlkokul ve Ortaokullararası Zeka ve Akıl Oyunları Yarışması’ başladı.


Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteğiyle Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek (NFK) Gençlik Merkezi'nde başlayan turnuvaya 330 ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı. Öğrencilerin satranç, haneo kulesi,tangram, mangala, rubiskraceve zeka sorularında yarışacağı turnuva 4 gün boyunca devam edecek.


Yarışma için Gençlik Merkezini dolduran gençler, turnuvaya katıldıkları için son derece heyecanlı olduklarını söyledi. Zeka oyunlarının okullarında seçmeli ders olduğunu anlatan gençler, özellikle satranca büyük ilgi duyduklarını, bu tür zeka gerektiren oyunların diğer derslere de büyük katkısının olduğunu ifade ettiler.


Çocuklarını büyük bir heyecanla bekleyen veliler de, "Çocuklarımız bu merkezlerde sanatla, sporla tanıştı. Şimdi de bu turnuvaya NFK ev sahipliği yapıyor. Çocuklarımızın hayal gücü ve yaratıcılıkları gelişiyor. Çocuklarımız için yaptıkları hizmetler nedeniyle Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü'ye teşekkür ediyoruz." dediler.


Çorum Belediyesi'nin gençlere büyük önem verdiğini, gençlere yatırımın geleceğe yatırım olduğunu söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, "Düşünen ve pratik çözüm üretebilen, karar vermede özgüveni yüksek öğrenci modeli oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşabilmek için de öğrencilerin zamanlarını ve zekâlarını yanlış yerlerde ve yanlış işlerde harcamamaları gerekiyor. Gençlere fırsat verdik, onlar için tüm imkânlarımızı seferber ettik." diye konuştu.


Turnuvaya il ve ilçelerden katılan 11 ilkokul ile 13 ortaokul yönetimine, öğretmenlerine ve yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür eden Zeki Gül, "Kıyasıya bir yarış olacak. Herkese başarılar diliyorum." dedi. 





Son Güncelleme: 15.01.2015 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165