50 kentle birlikte Çorum’da eğitim

50 kentle birlikte Çorum'da da ‘İnternetle Hayat Kolay Projesi' eğitimi başladı

16 Ocak 2018 Salı 01:21
50 kentle birlikte Çorum’da eğitim

Çorum Belediyesi Mimar Sinan Kadın Kültür Merkezi’nde ‘İnternetle Hayat Kolay Projesi’ konulu eğitim düzenlendi.

Gönüllü Eğitmen Ergin Korkmaz tarafından verilen eğitimde, E-devlet uygulamaları, on line bankacılık işlemleri, doğru sosyal medya kullanımı ve güvenli internet kullanımına değinildi.
Projenin Gönüllü Eğitmeni Ergin Korkmaz, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Projenin özel eğitiminden geçen gönüllü eğitmenler bir yıl boyunca kalkınmada öncelikli 50 kentte 3 yılda toplam 30.000 yurttaşı eğiterek hayatlarını kolaylaştırmalarına yardım edecek. Çorum da projenin uygulandığı kentlerden biridir. İnşallah Çorum’da eğitim vermediğimiz vatandaşımız kalmayacak. İnternet üzerinde sunulan kamu hizmetleri ve özel hizmetler dünyada ve Türkiye’de birçok kişinin hayatını kolaylaştırıyor. Ülkemizde İnternet kullanımı hızla artıyor ancak herkes bu teknolojiden eşit ölçüde yararlanamıyor. Bu nedenle, Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Telekom; İnternetle Hayat Kolay Projesi ile Türkiye’de internet okuryazarlığı oranının arttırılmasını, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımı için kapasite gelişimi desteğini, yeni medya araçlarının bilinçli kullanımı konusunda farkındalık sağlanmasını, internetin güvenli kullanımı hakkında bilincin artmasını hedefliyor. Eğitimlere katılmak için bilişim@habitatdernegi.org mail adresine ya da Habitat Derneği Facebook Sayfasına mesaj atabilirsiniz”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165