94 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı

Çorum'da 522 okulda 94 bin 539 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

20 Eylül 2016 Salı 10:03
94 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı

Çorum'da 522 okulda 94 bin 539 öğrenci için ilk ders zili çaldı. 

İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Mehmet Akif Ersoy İlkokulu-Ortaokulu'nda kutlama programına geçildi. Programa Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, "Çocuklarımız, parlak geleceğimizin, yarınlarından emin, ısrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'nin habercileridir. Donanımlı, birikimli ve dünyayı takip eden bireyler yetiştirmek ülkemiz ve yarınlarımız için çok önemli" dedi.

Her yönden gelişmiş güçlü bir Türkiye hedefine doğru ilerleyen ülkenin en büyük umudunun okul sıralarında oturan çocuklar olduğunu vurgulayan Büyük, çocukların parlak geleceğimizin, yarınlarından emin, ısrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'nin habercileri olduğunu ifade etti. 

Çocukların geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak, tüm çocuklara en iyi koşullarda eğitim imkanı sunmak, tüm okulları bilim ve teknolojideki yeniliklerden yararlanabilir hale getirmek için var güçleriyle çalışacaklarını dile getiren Büyük, çocukların okul öncesi dönemlerinden üniversiteye en iyi koşullarda yetişmeleri; donanımlı, birikimli, dünyayı takip eden, çağımızın yeniliklerine hakim bireyler olarak hayata atılmaları ülke ve yarınlar için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Büyük’ün konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunması, halk oyunları gösterisinin ardından Vali Necmeddin Kılıç ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğretmenler ve öğrenciler ile bir süre görüştü. Öğrencilere kitap dağıtan protokol, yeni eğitim yılının hayırlı-uğurlu olmasını temenni etti.

İHA


Son Güncelleme: 20.09.2016 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165