Açılışı birlikte yaptılar

Akıl Oyunları Yarışması'nın açılışını Zeki Gül ve Seyit Ali Büyük birlikte yaptı

09 Ocak 2018 Salı 16:56
Açılışı birlikte yaptılar

Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “7.Akıl Oyunları Yarışması” Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’nde başladı.

İlkokul ve ortaokullar kategorilerinde merkez, ilçe ve köylerden 42 okul ve 632 öğrencinin katılımıyla düzenlenen yarışma Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Gençlik Merkezleri Koordinatörü Atakan Tetik, öğrenci ve velilerin katılımı ile ilk olarak satranç branşında start aldı.

7. Akıl Oyunlarının açılışında konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte geleneksel hale getirdikleri akıl oyunlarının 7.sini gerçekleştirdiklerini belirterek “7. Akıl Oyunları’nda öğrenci, öğretmen, velilerimizle birlikte Çorum Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’nde birlikte olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Çorum Belediyesi olarak öğrencilere her türlü konuda hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Bu amaçla gençlik merkezlerimizi 7. defa ilçelerden ve köylerden de olmak üzere 632 öğrenci gurubuna 42 okulun hizmetine sunuyoruz. Sadece ders yapmak, kitap okumak değil de oyun oynarken de onlara faydalı oyunları seçmek adına bu programları düzenliyoruz. Çocuklar bilgisayar ya da akıllı telefonlarında amacı belli olmayan oyunlar yerine geçmişimizle beraber geleneklerimize uygun olarak aklı çalıştıran oyunlar oynaması çok önemli. Çocuklarımızın yazılım alanlarında da kendilerini geliştirmelerini arzu ediyoruz. Bir şeyi yaparken onu öğrencilerimize en faydalı hale getirmek için çalışıyoruz.” dedi.

Öğrencilere sosyal imkanlar sağlamak adına bu tür programları gençlik merkezlerinde her yıl yaptıklarının altını çizen  Gül, “Çalışmalarımızda İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük, milli eğitim camiamıza ve öğrencilerimize her türlü katkı sağlayacak faaliyette ufkumuzu ve önümüzü açıyor. Bizlerde Çorum Belediyesi olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Umarım bu olumlu birliktelik çocuklarımıza olumlu bir şekilde yansır diye umut ediyorum.” diye konuştu.

“Bugün eğitim adına yeni bir başlangıç” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, de yaptığı konuşmada “Çorum Belediyesi ile birlikte olduğumuz öğrencilerimizin kazandığı, geleceğimizi kazanmaya çalıştığımız bir tanesinin daha bugün startını verdik. 7. Akıl Oyunları yarışması bugün başladı. Satranç gibi bir çok akıl oyununda merkezden, ilçelerden ve köylerden gelen çocuklarımız yarışıyorlar. Çorum Belediyesi ile iyi bir çalışma örneği. Sonuçta öğrencilerimiz ve Çorum kazanıyor. Sadece akademik başarı değil, sosyal ve kültürel alanda da yoğun bir şekilde çalışma içerisindeyiz. Kodlama eğitimlerimiz, Çorum Okuyor Projesi sayesinde 88 bin kitap öğrencilerimizle buluştu. Öğrencilerimiz neye ihtiyaç duyuyorsa o konular hakkında çalışmalar yaparak onları buluşturuyoruz. İnşallah yarınlar bu günlerden daha güzel olacak. Bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü ve Belediye Başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.