AES'den iki mesaj

Anadolu Eğitim Sendikası eğitim hayatındaki bazı sorunlara dikkat çekti

17 Eylül 2017 Pazar 13:05
AES'den iki mesaj

 Anadolu Eğitim Sendikası (AES) İl Hukuk Sekreteri Oğuz Ayan, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in Rehberlik Öğretmenleri ile ilgili yaptığı değerlendirmeden rahatsızlık duyulduğunu savundu.


AES Çorum İl hukuk Sekreteri Oğuz Ayan, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) aracılığı ile öğretmenlerden gelen soruları yanıtlandıran ve gündemdeki öne çıkan hususlar hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in “Rehberlik yönetmeliğinin son durumu nedir?” sorusuna verdiği cevabın rehber öğretmenleri rahatsız ettiğini iddia etti. Ayan, “Bağcıyı dövmeyelim üzüm yiyelim.” dedi.


MÜSTEŞAR NE DEMİŞTİ?


“Rehber öğretmenleri ilgilendiren yeni yönetmelik çok speküle edilmektedir. MEB’in attığı her adımda, bakanlığın planladığı her noktada karşı gelen, beklentilerini karşılayamadığımız sivil toplum örgütleri, lobi merkezleri ve kişiler ile karşı karşıyayız. Okullarımızda şu an yürürlükte olan haliyle rehber 
öğretmenler ile diğer öğretmenler arasında okuldaki toplumsal barışı sıkıntıya sokan bir yanlış anlama süreci var. Normal öğretmenlerimiz rehber öğretmenlerle kendilerini kıyasladıklarında, rehber öğretmenlerin daha ayrıcalıklı bir pozisyonda olduklarına inanıyorlar. Bundan dolayı da her gittiğimiz ortamda bu eleştiriyi bizimle paylaştılar. Bizde bu anlamdaki yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek hususları yönetmelikten çıkarabileceğimiz yeni bir mevzuatın  oluşmasını arzu ettik.”

ÖĞRETMENLER MUTLU EDİLMELİ 

Anadolu Eğitim Sendikası (AES)Çorum İl Başkanı Nihat Örs,  2017-2018 Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğretmenlerin mutlu edilmesinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın elinde olduğunu bildirdi.

Örs, yaptığı açıklamada talepleri; sözleşmeli değil kadrolu öğretmen, aile bütünlüğünün korunması, yer değiştirme sistemi, mülakat yerine liyâkatın esas alınması, serbest kıyafet, ikramiye ve maaş artışı, müfredat değişikliğinin sürdürülebilir olması, memur ve hizmetlilere ayrım yapılmaması şeklinde sıraladı.





 

Son Güncelleme: 17.09.2017 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165