AFAD’dan özel çocuklara eğitim

Çorum Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekibi tarafından afetlere...

20 Kasım 2013 Çarşamba 16:32
 AFAD’dan özel çocuklara eğitim


Çorum Özel Eğitim Mesleki  Eğitim Merkezi  Okulu’da  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekibi tarafından afetlere hazırlık eğitimi ve tatbikat yapıldı. Arama ve kurtarma teknisyenleri Şaban kurt ve Mehmet Çeliker  tarafından  verilen eğitimde deprem, sel , yangın ve boğulma vakaları ile bilgi verildi. Yapılan sunumda  Arama ve Kurtarma Teknisyeni Şaban Kurt, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığını, afetler gelmeden önce bazı tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek “Ülkemizde ortalama dört yıl aralıklara yıkıcı depremler meydana gelmektedir. Yapısal bilincin yerleştirilmesi amacıyla okullarımızda bu tür eğitim faaliyetleri düzenlemekteyiz. Deprem öncesi deprem anı ve deprem sonrası olmak üzere harekat tarzımızı iyi belirlemeliyiz” dedi.

Sunumun ardından kurtarma aracı Arama ve Kurtarma Teknisyeni Mehmet  Çeliker   tarafından öğrencilere tanıtıldı.




Son Güncelleme: 20.11.2013 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.