Alaca MYO’nun ismi değişti

Hitit Üniversitesi Senatosu’nun Alaca Meslek Yüksekokulu adının Alaca...

30 Temmuz 2015 Perşembe 17:32
 Alaca MYO’nun ismi değişti


Hitit Üniversitesi Senatosu’nun Alaca Meslek Yüksekokulu adının Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmesi konusundaki teklifi, YÖK tarafından uygun görüldü.

Alaca Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunda Gıda Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi ve Kaynak Teknolojisi programları yer alıyor. Alt yapı ve akademisyen sayısının yeterli olması ile birlikte söz konusu programlara öğrenci alımına gidildive bu programlar için öngörülen öğrenci kontenjanlarının tamamı tercih edilerek yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Bununla birlikte ek olarak istihdam odaklı olmak üzere;


Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Bunlara ek olarak Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Aşçılık, Evde Hasta Bakim Programı, Yaşlı Bakimi Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Basın ve Yayın Teknolojileri, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Gıda Kalite Kontrolü ve Analiz programları açılmış, bunlardan Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına 2015 yılından itibaren öğrenci alınması yönündeki Üniversitemiz teklifi YÖK tarafından uygun bulunarak 2015 tercih döneminde, ayrılan 41 öğrenci kontenjanının tamamı tercih edilmiştir. Açılmış olan bu programlara alt yapı ve akademisyen ihtiyacının giderilmesi ile birlikte en kısa zamanda öğrenci alımına gidilecektir.


İsmi değiştirilen Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu binası, ilimizin yetiştirmiş olduğu hayırsever işadamı Avni Çelik tarafından yaptırılarak, 2013 yılında yapılan protokol kapsamında üniversitemizin hizmetine sunulmuştur. Yaklaşık 30.000 m2 arsa üzerine inşa edilen toplam 7.600 m2 kapalı alana sahip MYO binası, derslikler, personel ofisleri, öğrenci atölye/laboratuvarları, kantin, yemekhane, kütüphane, toplantı salonu ve diğer donatılardan oluşmaktadır.


Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulumuzda 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında yaklaşık 260 öğrenci öğrenim görecek olup yeni binamızla birlikte fiziki alt yapı eksikliği de giderilmiş olacaktır. Şu anda açık bulunan istihdam odaklı 8 programımıza da akademik personel eksikliğinin giderilmesi ile birlikte en kısa zamanda öğrenci alımına gidilecektir. Bu programların aktif hale getirilmesi ile birlikte Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulumuzda birkaç yıl içerisinde 1.000’in üzerinde bir öğrenci mevcuduna ulaşılması hedeflenmektedir.”



Son Güncelleme: 30.07.2015 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165