ALES’e 1700 aday katıldı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) yılda iki dönem halinde yapılan Akademik Personel...

18 Kasım 2013 Pazartesi 11:25
 ALES’e 1700 aday katıldı


T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) yılda iki dönem halinde yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (ALES), 2013 Sonbahar  Dönemi Sınavı geçtiğimiz pazar günü tek oturum halinde  gerçekleştirildi.

Üniversiteden y
apılan duyuruya göre, ALES’e 1700 aday katıldı.


Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) nedir?


Yükseköğretim Kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda,

Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır.

Adaylar, sınav sonuçlarını kişisel şifreleri ile ÖSYM’nin web sayfasında yer alan “Aday İşlemleri Sistemi” bağlantısı üzerinden edinebileceklerdir. Sınavda alınan puanlar üç yıl süre ile geçerli olup istenildiğinde yukarıda sayılan amaçlar için ilgili kurumlara adaylar tarafından verilecektir.




Son Güncelleme: 18.11.2013 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.