ALES’e bin 400 aday katıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) düzenlenen 2014 Sonbahar Dönemi-Akademik....

23 Kasım 2014 Pazar 14:37
 ALES’e bin 400 aday katıldı


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) düzenlenen 2014 Sonbahar Dönemi-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ( 2014-ALES) gerçekleştirildi. Bugün 10 sınav merkezinde düzenlenen ALES’e yaklaşık 1.400 aday katıldı.


Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES ) Nedir?


78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda,


Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,


Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır.


Sınavda alınan puanlar, istenildiğinde yukarıda sayılan amaçlar için ilgili kurumlara adaylar tarafından verilecektir.


Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. ALES sınavı hakkında detaylı bilgiler ÖSYM’nin web sayfasında yer almaktadır.




Son Güncelleme: 23.11.2014 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.