Bahçede yer olmayınca koridorda trafik eğitimi

Sunguroğlu İlkokulunun koridorları trafik parkuru oldu

22 Eylül 2017 Cuma 09:42
Bahçede yer olmayınca koridorda trafik eğitimi

Sungurlu’da bir ilköğretim okulunda trafik eğitimi için bahçede yeterli alan olmayınca koridorlara trafik işaretleri yerleştirildi.


Sunguroğlu İlkokulunun koridorlarına çizilen ve duvarlara asılan trafik işaretleri ile öğrenciler uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrenecek.


İlçede Sunguroğlu Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesinde eğitim veren Sunguroğlu İlkokulunda “Okul Koridorunda Trafiği Öğreniyorum” projesi hayata geçti.


Okul bahçesinde yeterli alan olmaması nedeniyle koridorları kullanma kararı alan okul yönetimi, koridorları yol olarak düşünüp üzerine kesik beyaz çizgiler çizip kenarlarına işaret levhaları yerleştirdiler.


Kaymakam Mitat Gözen, tarafından açılışı yapılan proje ile öğrenciler trafik kurallarını okul koridorlarında öğrenecek.


İlçede trafik ortamını küçük yaşlardan itibaren tanıyarak trafik kurallarını yaşamına uyarlamış sürücü ve yaya olunmasını sağlamak, can ve mal kayıpların önüne geçmek amacıyla “Okul Koridorunda Trafiği Öğreniyorum” projesi başlatıldı.


Okul müdürü Lütfi Türkgenci tarafından hayata geçirilen ve çocuklarda trafik bilincinin geliştirilmesini amaçlayan proje kapsamında okul koridorları ile merdivenlerine çizilen ve duvarlara asılan trafik işaretleri ile öğrenciler uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrenecek.


Proje kapsamında öğrenciler arasından “Trafik Denetmenleri” seçilerek, denetimler sonucunda her sınıftan kurallara düzenli ve en çok uyan öğrenciler panoda ilan edilecek ve yılsonunda ödüllendirilecek.









SUNGURLU










Son Güncelleme: 22.09.2017 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165