Bahçelievler'de kodlama eğitimi

Bahçelievler İlkokulu'nda kodlama eğitimi tamamlandı

09 Kasım 2017 Perşembe 12:54
Bahçelievler'de kodlama eğitimi

Temel Kodlama Becerileri Eğitimini tamamlayan 2/D Sınıfı öğrencilerine Sertifikaları Okul Müdürü Olgun Çakır, Rehber Öğretmen Burhan Şenol ve Sınıf Öğretmenleri Nilgün Cihan tarafından törenle verildi.

Öncelikle öğrencilere adım adım problem çözme mantığı (algoritma) ve yön kavramları öğretildi. Sınıfta yönlendirme oyunları oynandı. Sınıf uygulamalarının ardından öğrenciler akıllı tahtadan code.org sitesinden kodlamanın temel çalışmalarını yapmaya başladılar. Öğrenci velilerine de kodlamayla ilgili bilgiler verildi. Erken yaşta kodlama yapmanın öğrencilere analitik düşünme becerileri kazandırdığı, yaratıcı düşünmesine yardımcı olduğu, problem çözme yeteneğini arttırdığı, sistematik düşünmesini sağladığı, olaylar ve durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesi gibi önemli becerileri kazandırdığı bilgisi verildi. Böylece aileler de eğitimin içine katıldı. Öğrenciler evlerinde aileleriyle birlikte kodlama yapmaya devam ettiler.

Son Güncelleme: 09.11.2017 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.