Bakan Aybüke'nin okulundaydı

Şehit Öğretmenimiz Aybüke yeni eğitim öğretim yılı başlarken unutulmadı

18 Eylül 2017 Pazartesi 23:02
Bakan Aybüke'nin okulundaydı

Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesi yeni eğitim öğretimin başlaması nedeniyle ayrı bir hüzün yaşıyor. 


Oğullarının Karabük Üniversitesini kazanması sonrası Balıkesir’den Safranbolu’ya taşınan şehit öğretmenin babası Sadık Yalçın, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının devam ettiğini söyledi. Acılı baba Yalçın, “İnşallah bizim yaşadığımız acıyı yeni göreve başlayan öğretmen ve diğer öğretmenlerin başına gelmesin. Hiç kimsenin başına gelmesini de istemeyiz. Kızım hayat dolu bir insandı. Çok yönlü ve kendisini yetiştirmeyi becerebilen ve öğretmenliği büyük bir hevesle yapmaya çalışan bir insandı. Atandığında ben öğretmen oldum diye sevincini kamuoyu ile paylaşan bir öğretmendi” dedi.

Eğitim öğretim yılının ilk günü olması münasebetiyle üzüntülerinin büyük olduğunu da ifade eden Yalçın, “Kızımın okulunda ve öğrencilerle birlikte olamadığımızdan üzüntülüyüm. Batman Valimiz, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bizleri davet etti ama gidemedik. Üzüntümüz farklı bir şekilde cereyan etti. Diğer çocuğum Karabük Üniversitesini kazandığı için bugün Safranbolu’ya taşındık” diye konuştu.

Türk milletinin kadirşinas olduğunu yaşadıklarını acı olaydan dolayı daha iyi gördüklerini kaydeden Sadık Yalçın, “Türk milleti kendisini hor bakanları ve küçük görenleri, tarihten silmek isteyenleri bertaraf etmesini bilmiştir. Müslüman Türk milleti her zaman İslam’ın bayraktarlığını yapmış, İslam’a hizmet etmiş necip bir millettir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak ve payidar kalacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Askerlerimiz silahla ve bedenle mücadele ederken, öğretmenlerimiz kalem ve fikirleri ile sosyal yönleriyle çocuklarımızı, gençlerimizi aydınlatmaya devam ediyorlar. Onların bu mücadelesine biz de millet olarak destek olmalıyız” şeklinde konuştu.

Yalçın, oğlu Atıf Aybars'ın Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandığını ve bu nedenle Safranbolu'ya taşındıklarını dile getirerek, “O da kendisini en iyi şekilde yetiştirecek, biz de ona katkı sağlayacağız. Bu milletin hizmetine devam etmesine katkı vereceğiz. Türk bayrağının dikili olduğu her yerde çocuklarımız görev yapmaya hazırdır. Askerlerimiz, polisimiz, eğitimci memurlarımız nasıl görev alıyorsa, bizim çocuğumuz da okulunu bitirdiğinde üzerine düşen neyse yapacaktır. Bu millet tarihte Türk’tür, yarın da Türk kalacaktır. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.


AYBÜKE ÖĞRETMENİN ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ


Öğrencileri Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için ağaç dikti. 

Edremit’in Akçay Mahallesinde özel bir okulun 2017-18 Eğitim ve Öğretim Yılı için hazırladığı program dahilinde Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın da yaşadığı şehirde unutulmadı. Minik öğrenciler öğretmenleri ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte Şehit Aybüke Öğretmen için çınar ağacı fidanı diktiler. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka “Katıldığım törende Edremitli Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına ağaç diktik. Gencecik canlarımızı şehit düşüren terörü lanetliyor, tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ne olursa olsun bu toprakları böldürmeyeceğiz!” dedi.


ONUN YERİNE ATANDIĞIM İÇİN GURURLUYUM





Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerce şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın yerine atanan Merve Sırlan, Aybüke öğretmenin yapmak istediği şeyleri devam ettireceği için heyecanlı ve gururlu olduğunu belirtti. 

Kozluk’ta geçtiğimiz eğitim ve öğretim sezonun sona erdiği gün teröristlerce şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın yerine atanan Müzik Öğretmeni Merve Sırlan, Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesinde göreve başladı. İlçeye Bursa’dan geldiğini ve bu okulu kendisinin tercih ettiğini belirten Sırlan, “Burada olmaktan çok mutluyum. Aybüke hocamın yapmak istediği şeyleri devam ettireceğim için çok heyecanlı ve gururluyum. Burası benim ilk görev yerim. Buraya gelmekle hiç olumsuz tepki almadım, herkes benimle gururlandı. Türkiye sınırları içerisindeki her yer bizim memleketimiz ve tüm çocuklar bizim çocuklarımız. Onlarla birlikte olmak beni çok mutlu edecek” dedi. 

ÖĞRETMEN ENDİŞEYLE YAŞAMAZ


Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu anlatan Sırlan, “Öğretmenlik korkuyla ya da endişeyle yapılacak bir meslek değildir. Bence kimse bundan korkmamalıdır. Bu zorunlu bir görev değil gönüllü bir meslektir. Kesinlikle saf duygularla yapılması gereken bir meslek olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.


BAKAN: ŞEHİT ÖĞRETMENİMİZİN EMANETİ ZEMİN ELLERDE


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, teröristler tarafından şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın bıraktığı emanetin emin ellerde olduğunu belirterek, “Bize diğer eğitim şehitleri gibi büyük bir sorumluluk bıraktın. Bize büyük bir emanet bıraktın. Bu emanetin farkındayız ve sımsıkı sahip çıkacağız” dedi. 

Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerce şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verildiği Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde yeni eğitim yılı açılışı yapıldı. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Ahmet Dengiz, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Vali Ahmet Dengiz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın konuşmalarının ardından kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde eğitim yılı açılışında bulunmaktan büyük bir onur duyduklarını belirtti. Eğitim ve öğretim yılının ülkeye, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini ifade eden Bakan Soylu, “Sevgili çocuklar, bir eğitim öğretim yılına başlıyorsunuz. Burada bir bakanımız var. Bir hanımefendi bakanımız. O da benim gibi İstanbul’da yetişti. Biz orta halli ailelerin çocukları olarak yetiştik. O Fatih’te, ben Gaziosmanpaşa’da okudum. İlkokulumu hatırlıyorum. Benim ilkokulumda Kürt, Alevi kardeşlerim, Karadenizli hemşehrilerim vardı. Etnik köken, mezhep farkı yoktu. Anneleri annelerimiz, babaları babalarımız. Sevgiyle birbirimize bağlıydık. Teneffüs olunca birbirimizin arkasında koşuyor, birbirimizle oynuyor ve birbirimizle çocukluğumuz yaşıyorduk. Bu memlekette bir fırsatı önümüze koydular. Bugün öğretmenlerimizin, Şenaylarımızın, Aybükelerimizin bize öğrettikleri sayesinde bakan olarak karşınızdayız” dedi.

‘ELİT AİLELERİN EVLATLARI DEĞİLİZ’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın doktor olduğunu ve birçok görevde bulunup, AK Parti’de genel başkan yardımcılığı yaptığını anımsatan Bakan Soylu, “Biz bu memleketin elit ailelerinin evlatları değiliz. Aileleri ekmeğini eve getirmek için çalışmak zorunda olan ve bu ülkeye bağlı sadık ailelerin evlatlarıyız. Aynı yollardan, aynı zorluklardan geçtik. Birisi bizi alıp da bir taraftan bir tarafa koymadı. Haksızlığa uğradık, birileri önümüze geçtiler, sesimiz çıkaramadık. Bazen büyük haksızlıklarla karşı karşıya kaldık. Hak ettiklerimizi elimizden aldılar, kimseye küsmedik. Bazen inançlarımızdan, değerlerimizden, geldiğimiz yerden dolayı hakir görüldük ama kimseye küsmedik, sırtımızı dönmedik. Ve bugün iki arkadaş olarak memleketimizin önemli bakanlıklarını yapıyoruz. Bizim hemen ardımızdan gelenler belki daha iyi yaparlar ama görev yükümlülüğü üzerimizde oldukça da gayret ediyoruz. Mücadelemiz bir tek şey için. Biz bu coğrafyayı, bu insanları seviyoruz. İnsanlar yeryüzünde Allah’ın elçileridir. Biz bu dünyaya geldik ama biz bu dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu biliyoruz. İyiliklerin, kötülüklerin, başarıların başarısızlıkların, sadakatin, sadakatsizliklerin, anne, baba, aileye bağlılığın imtihanı olduğunu biliyoruz. Bizim için öteki dünyanın temel dünya olduğunu, esasın ahiret olduğunu biliyoruz. Bunun için attığımız her adımı böyle değerlendiriyoruz” diye konuştu.

BIKTIK OLARIN SİLAHLARINDAN


22 yaşında bir gencin bu duygularla buraya geldiğine dikkat çeken Bakan Soylu, şunları kaydetti: “Sevgiyle geldi. Acaba bir nota nasıl öğretebilirim, çocukları nasıl kucaklayabilirim düşüncesiyle geldi. Hepimiz bıktık onların silahlarından, bizi ayrıştırmalarından bıktık. Kendimizi anlatamamaktan bıktık. Bilmenizi istiyorum ki yepyeni bir umut açılmaktadır. Bu yılın birinci dersi Şenay Aybüke Yalçın’dır, Necmettin öğretmendir. Onların bize anlattıkları, sunduklarıdır. Belki bu okulunu bitirip, diplomasını alan birine yarın öbür gün doktor hanım, doktor bey diye müracaat edeceğiz. Kaymakam hanım, kaymakam bey, vali hanım, vali bey diye müracaat edeceğiz. Belki sayın bakan hanım, sayın bakan bey diyeceğiz. Başbakanımız, cumhurbaşkanımız diyeceğiz. Sizlerden birisine yani Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilerimizden birini saatlerce ayakta alkışlayacağız. Hayallerinizden sakın ayrılmayın, özünüzden sakın ayrılmayın. Bizim medeniyetimiz bize yeter. Bizim anne, baba ve öğretmenlerimizin öğrettiği bize yeter. Şenay Aybüke Yalçın bıraktığın emanet emin ellerdedir. Sen okulun bahçesinde olmasan da onur ve gurur duyuyoruz. Bize, diğer eğitim şehitleri gibi büyük bir sorumluluk bıraktın. Bize büyük bir emanet bıraktın. Bu emanetin farkındayız ve sımsıkı sahip çıkacağız.”

İlçeye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selam, sevgi ve muhabbetleri ile başarı dileklerini getirdiğini de anlatan Bakan Soylu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Siz kimsenin dediğine bakmayın, öğretmenlerinize bakın. Allah’ın dediğine bakın. Şu toprakların dili vardır, ağaçların dili vardır, dağların dili vardır. Onların dediklerine bakın. Kıymetli şehidimiz, kardeşimiz, evladımız Şenay Aybüke Yalçın’ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Bakanlar, konuşmaların ardından okulu gezerek, yöneticilerden bilgi aldı.















İHA









Son Güncelleme: 18.09.2017 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.