Başarıyı anlattı, ama sitemle!

Hitit Üniversitesi Rektöre Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin kuruluş yıldönümü nedeniyle toplantı yaptı

17 Mart 2018 Cumartesi 13:40
Başarıyı anlattı, ama sitemle!

MUSTAFA DEMİRER

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin 12. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında bugüne kadar gelinen süreçte yapılan çalışmaları özetledi.

MERKEZİ YEMEKHANEDE TOPLANDIK

Akademik ve idari yöneticilerin katıldığı toplantı Kuzey Kampüs’te inşaatı tamamlanan Merkezi Yemekhane’de gerçekleştirildi. Yaptıkları çalışmaları anlatan Rökter Alkan, zaman zaman da karşılaştıkları sorunlar nedeniyle sitem etti. 

REKTÖR’ÜN DÜSTURU O SÖZ OLDU

‘Uygarlığı Aydınlatan Bilgi Güneşi 12 Yaşında’ sloganıyla düzenlenen toplantıda konuşan Alkan, ‘İnsanları en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ düsturundan hareketle 2011 yılı Mayıs ayında göreve başladıklarını hatırlattı.

ÜNİVERSİTE HER ALANDA İKİ KAT BÜYÜDÜ

Hitit Üniversitesi’nin her alanda iki kat büyüdüğünü belirten Alkan, hedeflerini yüksek tutup Çorum’un dertleriyle dertlendiklerini ifade etti. Şehrin birinci önceliği haline getirilen kampüs meselesini farklı bir bakış açısıyla değerlendiren Alkan, dünyanın en iyi üniversitesi olan Oxford’un bulunduğu kentin 160 bin nüfusa sahip olduğunu söyledi. Yaptıkları akademik çalışmalarla HİTÜ’yü sıralamada 2.500 üniversite arasına yerleştirdiklerini aktaran Alkan, maddi ve manevi olarak hesap verilebilir olmayı ön plana çıkardıklarını kaydetti.

YALAP ŞALAP SÜSLÜ BİNALAR

Üniversitede meslek yüksek okulu kampüsü, merkez laboratuvarı, fakülte binaları, merkezi yemekhane, kendi enerjisini üretme, yer altı alt yapısının bulunduğu galeri sistemi gibi ilkleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Alkan, “Kuzey Kampüs’te 4 kilometre uzunluğunda yeraltı alt yapısı inşa ettik. Yalap şalap süslü binalar yaparak göze hitap edebilirdik. Örneğin malum yapı Çorum’a öğrenci yurdu yaptırmamış. Şimdi birileri çıkıp her şeyi bildiğini söylüyor. Neden darbe yapılacağını bilemediniz? diye sordu.

YAPILAMAYACAK BİR ŞEY YOK

5. yılında devraldıkları üniversiteyi çalışarak 12. yıla taşıdıklarını, çalışmaların bu hızla devam etmesi halinde yapılamayacak bir şeyin olmadığını anlatan Alkan, süreç içinde menfaat ve çıkarlarına dokunulanların farklı arayışlar içine girdiğini gözlemlediklerini kaydetti.

BİLEREK YANLIŞ YAPMADIK

Üniversitede bilerek hiçbir yanlış yapmadıklarını açıklayan Alkan, yargıya taşınan garipsenecek bir davalarının olmadığını, öğrenci sayısı ile bir ilçe nüfusuna ulaştıklarını, kente yük veren değil yük alan bir üniversite olduklarını dile getirdi.

SÖZÜ HİCİVLİ BİR FIKRAYLA NOKTALADI

Veteriner Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güney Kampüsü çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Alkan, öğretim üyesi ve doçent ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Rektör Alkan, sözlerini hicivli bir fıkra anlatarak noktaladı ve “Başkalarının mutsuzluğundan mutlu olanlara Allah şifa versin.” dedi.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Hayırseverleri Kuzey Kampüs’te cami yapmaya davet eden Alkan, kampüsün Samsun Yolu üzerindeki Özlem Max Mobilya Mağazası’na kadar uzandığını, kendisinden sonra gelecek rektörün akıllıca bir yönetimle üniversiteyi daha fazla geliştirebileceğini dile getirdi.

İŞ YAPARSANIZ ALLAH Y0LUNUZU AÇIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her kente üniversite yatırımı, YÖK ve Çorum paydaşlarının desteği ile üniversitenin geliştiğini belirten Alkan, “Eğer iş yaparsanız Allah yolunuzu açıyor.” diye konuştu.

KUZEY KAMPÜS YIL SONU BİTECEK

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Alkan, Kuzey Kampüs’te inşaatların yasal süreç olarak bu yılın sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini, Güney Kampüsü’nün master planının bittiğini, kaynak gerektiğini belirterek, bundan sonraki süreçte üniversitenin daha fazla büyümesi için uluslararası öğrenci projesi, lisans ve lisans üstü programlar, Hukuk ve Diş Hekimliği fakülteleri ile sağlık üniversitesinin yapılanmasının önemine değindi.

BU YAPIYLA HİÇ BİR ZAMAN UYUŞMADIK

Üniversitede FETÖ yapılanmasının en az düzeyde olduğunu, bunun ihraç ve açığa almalarla ilgili rakamlardan daha iyi anlaşılabileceğini vurgulayan Alkan, 2011 yılında görevi devraldıktan sonra FETÖ yapılanmasının endirekt hamlelerinin bazı işlerinde zorluklara neden olduğunu kaydetti.

Göreve geldiği yıllarda devletin bu yapıyla ciddi bir sorunu bulunmadığını vurgulayan Alkan, kendisinin de minnetsiz ve bağlantısız olarak Rektör olarak atandığını, ruhsal anlamda kendileriyle hiçbir zaman uyuşmadıklarını, her şey olup bittikten sonra herkesin bu yapıya dair söz söylemeye başlamasının da manidar olduğunu sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 19.03.2018 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2018-03-17 17:03:09

Sitem edecek birşey yok hoca bazı gerçekleri gözardı ediyor herhalde. Çorumun bütün kahvelerinde rektör yardımcısının malum yemeği yerken ki resimleri konuşuluyor. İğne çuvaldız meselesi...

Avatar
Emek Boşa Gitmez 2018-03-20 14:44:44

Memlekete 1 çivi bile çakandan Allah razı olsun. Yapılanlar az değil, şimdiye kadar kimsenin yapmadıkları yapıldı. Hocanın kıymeti muhtemelen gittiğinde anlaşılacak. O zaman üzüleceğiz ama, biz elimizdeyken kıymet bilmeyiz. Elimizden gidince de eyvah deriz. Rabbim yardım etsin.