Beyaz Bayrak aldılar

Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projeleri sertifika töreni düzenlendi

05 Aralık 2017 Salı 21:42
Beyaz Bayrak aldılar

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul’ Projeleri tanıtımı ve ödül töreni Atatürk Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı

Törene Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Güngör ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Güngör ve İl Sağlık Müdürlüğü’nden Fatma Yağlı “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikası olan okullar hakkında istatistiki veriler, başvuru şartları ve süreç hakkında bilgi içeren birer sunum yaptı.

Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, yaptığı konuşmada, “Her kademedeki okullarımızın temizlik ve hijyen kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi beslenme ve hareketli yaşam duyarlılığının artırılması için, iyi uygulamaların desteklenmesi ve toplum sağlığının daha yükseltilmesi hedeflenmektedir. Bu proje ile geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza yaşanılabilir bir dünya bırakmak amaçlanmaktadır.” dedi.

Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali büyük ise, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizi hayata hazırlarken sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizin yanında sağlık olmaz ise geleceği şekillendirme ve yön vermede iyi şeyler yapmakta zorlanırız. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak çalışması olan bu güzel projenin ödül töreni için buradayız. Okul müdürlerimizin çalışmalarıyla eğitim ortamlarının her tarafında temizlik ve hijyen söz konusu. Bu konuda okul müdürü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için kantinlerimizde zararlı olacak şeylerin satılması yasaklanmıştır. Her geçen yıl sertifika alan okul sayımız artmaktadır. Bu sene il genelinde 210 okulumuz ‘Beyaz Bayrak’ 27 okulumuz ise ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikası almıştır. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk ise “Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız geleceğimizi şekillendirme noktasında projeler geliştirmektedir. Bizler de bu projeleri uygulamakla geleceğimize sahip çıkıyoruz. Beslenme alışkanlığımızı, spor alışkanlığımızı, hareketli yaşam alışkanlığımızı çok küçük yaşlarda kazanmalıyız. Okullarımız bu anlamda en büyük eğitim yuvamızdır. ‘Beyaz Bayrak’ ve ‘Beslenme Dostu Okul’ setifikası olan okul müdürlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Program ‘Beyaz Bayrak’ ve ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

Son Güncelleme: 05.12.2017 21:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165