Bilirkişilik eğitimi başladı

SMMMO'da bilirkişilik eğitimleri başladı

12 Kasım 2017 Pazar 12:59
Bilirkişilik eğitimi başladı

Çorum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda bilirkişilik eğitimleri başladı. Doç. Dr. Cenker Göker, Yrd. Doç. Dr. Vehbi Umut Erkan, Dr. Orhan Ersun Civan ve Dr. Arş. Gör. Nasıh Sarp Ergüven’in vereceği 24 saatlik program ile bilirkişilik eğitimleri birinci dönemi tamamlanacak.

Eğitim programı açılışında konuşan  SMMMO Başkanı Ali Can Doğan’ın verdiği bilgiye göre, eğitimler 18 saat teori, 6 saat uygulama olmak üzere 24 saat sürecek. 1. dönem eğitimleri için çeşitli meslek gruplarından 192 kişi SMMMO’ya müracaat etti. 8 eğitim sınıfı açılarak Kasım ayı içinde eğitimler devam edecek.

Doğan, eğitimlerle ilgili şu bilgileri verdi; “Çorum’da Bilirkişilik eğitimi veren ilk ve tek kurumuz. Hukuki konularda yetkili olduğu kabul edilen hakimin, uyuşmazlığı giderebilmek için ihtiyaç duyduğu, hukuk dışındaki, özel veya teknik bilgiyi ona sunan gerçek veya tüzel kişiye bilirkişi denilmektedir.

Bilirkişiler tarafından sunulan raporların mahkemeler tarafından verilen kararlarda büyük önemi bulunmaktadır. Bu nedenle bilirkişilik görevi yapanlar tarafsız, objektif, bilim ve fenin gerektirdiği kurallar çerçevesinde rapor tanzim ederek mahkemelere sunması adalet terazisinin doğru tartması açısından hayati öneme sahiptir.

Bilirkişilik Kanunu ile getirilen yeniliklerden biri olan bilirkişilik temel eğitimi, bilirkişi adaylarının mesleklerine ve uzmanlık alanlarına yönelik bir eğitim olmayıp bilirkişilik görevinin ifası sırasında ihtiyaç duyacakları temel bilgilerin verildiği bir eğitimdir.”

Son Güncelleme: 12.11.2017 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165