Birinci Danişmend Gazi

İmam Hatip Ortaokulları Arası Bilgi Yarışması dün Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

18 Nisan 2014 Cuma 12:24
 Birinci Danişmend Gazi


İmam Hatip Ortaokulları Arası Bilgi Yarışması dün Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çorum Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yarışmada Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu (İHO) birinci oldu.

5 okulun katıldığı yarışmada Türkiyem İHO ikinci, Yıldırım Beyazıt İHO üçüncü, Toprak Sanayi İHO dördüncü, Başöğretmen Atatürk İHO ise beşinci oldu.

Bilgide rekabet ve coşkunun zirvede olduğu yarışmayı Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Yıldırım, Başöğretmen Atatürk İHO Müdürü Ethem Kaçmaz, Danişmend Gazi İHO Müdürü Rafet Kantar, Yıldırım Beyazıt İHO Müdürü Hulusi Ayaröz, Türkiyem İHO Müdürü Süleyman Kartın, Toprak Sanayi İHO Müdürü Mehmet Ali Kuru, öğretmenler, bazı öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci izledi.

Sunuculuğunu Bekir Sayın ve Numan Acer’in üstlendiği yarışmanın jürisi Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Meslek Dersleri Öğretmenleri Necdet Yavuz, Kasım Madan, Yakup Bozdoğan ve Mustafa Atakcan’dan oluştu.

AŞIK: ‘HEDEFİNİZ BÜYÜK OLSUN’

Yıldırım Beyazıt İHO öğrencisi Melih Erdem Alabaş’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını Müftü Mehmet Aşık yaptı.

Kutlu Doğum Haftası’nın anlam ve öneminden bahseden Mehmet Aşık, İmam Hatip Ortaokulları Arası Bilgi Yarışması’nın bu yılki kutlama etkinlikleri arasında ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Din öğretiminin insan hayatındaki önemine değinen Aşık, öğrencilere seslenerek, “Hedefiniz büyük olsun. Sıradan amaçlar için değil, ulvi hedefler belirleyin” dedi.

Bugünün gençlerinin yarınların teminatı olduğunu belirten Müftü Aşık, “Geleceğimize yön verecek öğrencilerimizin eğitiminde emeği geçen aileler, okul idareleri ve öğretmenlerimizi kutluyor, yavrularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl ki konusunun ‘Peygamberimiz, Din ve Samimiyet’ olarak belirlendiğini hatırlatan Aşık, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in 1443. doğum yıl dönümünü bu vesile ile bir kez daha sevgi ve muhabbetle kutluyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı ‘Kutlu Doğum Haftası’ sinevizyonu ve öğrencilerinin seslendirdiği koro ve solo ilahilerle devam eden programda yarışmacı öğrencilerle ilgili kontrol ve düzenlemelerin ardından oturum sırası için kura çekildi.

BİRİNCİYİ KUR’A BELİRLEDİ

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden soruların yöneltildiği yarışma sonucunda 100’er puan alan Başöğretmen Atatürk, Danişmend Gazi ve Yıldırım Beyazıt İHO berabere kaldı. Yedek sorular sonucunda da okullar arasında eşitlik bozulmayınca kur’a çekimine gidildi. Çekilen kur’a sonucunda 125 puan alan okullardan Danişmend Gazi İHO birinci, Türkiyem İHO ikinci, Yıldırım Beyazıt İHO üçüncü oldu. Yarışmada 95 puan alan Toprak Sanayi İHO dördüncü, 85 puanda kalan Başöğretmen Atatürk İHO ise beşinci oldu.

Düzenlenen yarışmada Danişmend Gazi İHO’yu Fatma Sena Ünlü, Mehmet Furkan Geçkin, Ömer Faruk Şanlıer; TürkiyemİHO’yu Fatma Nur Çelik, Abdulkadir Kafesci, Yusuf Saçmacı; Yıldırım Beyazıt İHO’yu Hatice Kübra Zahir, Yaren Zeynep Aktaş, İbrahim Yılmaz; Toprak Sanayi İHO’yu Kevser Nur Çıtak, Zeynep Nur Tunç, Talha Tahtacı, Başöğretmen Atatürk İHO’yu ise Elif Berber, Seyithan Tahtacı ve İrem Uçar isimli öğrenciler temsil etti.

Yarışmaya katılan ve dereceye giren okulların öğrencilere para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerin ödüllerini yarışmayı izleyen protokol mensupları verdi.





Kaynak: www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 18.04.2014 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165